Lammeboller med tzatziki

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Lammeboller med tzatziki

Lammeboller med tzatziki er en enkel og kjempegod middag, som passer like godt på en hverdag som til helg. Retten har et gresk preg over seg, som heller ikke er feil på en gråværsdag som dette.

Får du ikke tak i lammekjøttdeig kan du helt fint bruke vanlig kjøttdeig. Karbonadedeig kan jo også brukes, men siden den har mye mindre fett enn kjøttdeig, så må du regne med et litt tørre resultat. Har du ekstra god tid kan du jo også lage pitabrødene selv. Selv kjøpte jeg en grov variant denne gangen, så får baking av pitabrød bli en helg hvor jeg har bedre tid.

Leter du flere kjappe og enkle retter med lam? Sjekk også oppskriften på krydret lam i pita eller lammewrap med smak av Midtøsten.

Håper du ble inspirert!

Lammeboller med tzatziki

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: GreskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram lammedeig

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ts tørket rosmarin

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1/2 ss tørket oregano

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • Olje

  • Tzatziki
  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 ts salt

  • 1,5 dl gresk yoghurt

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1 klype hvit pepper

  • Tilbehør
  • 4 stk Pitabrød

  • Tomat

  • Salat

  • Kruspersille

Fremgangsmåte

  • Start med å lage tzatzikien. Skyll og riv agurken grovt. Strø over salt og ha agurken over i et dørslag. La den ligge i 10-15 minutter mens du lager deigen til lammebollene. Agurken vil avgi en del vann, så vær obs på hvor du setter den.
  • Skrell hvitløken, del chilien i to og fjerne frøene inni. Finhakke både hvitløk og chili. Liker du mat med litt ekstra futt kan du bruke en hel chili.
  • Ha lammedeigen i en bolle sammen med salt, pepper, rosmarin, timian og oregano. Tilsett også finhakket hvitløk og chili og rør eller kna lammedeigen sammen.
  • Nå passer det fint å gjøre ferdig tzatzikien. Knus eller finhakk en fedd hvitløk, som så blandes inn i den greske yoghurten sammen med sitronsaft og hvit pepper.
  • Press mest mulig av vannet ut av agurken, slik at tzatzikien ikke blir vassen. Ha agurken i yoghurtblandingen, og rør sammen. Sett tzatzikien kjølig frem til servering.
  • Skru på ovnen, slik at den er klar til pitabrødene.
  • Nå er det på tide å steke lammebollene. Form lammefarsen til runde boller, som stekes en klunk olivenolje i en varm stekepanne. Et godt tips er å steke en liten test først, så kan du kjenne om du har truffet med passelig mengde krydre i lammebollene. Bruk forholdsvis høy varme, slik at de får en fin stekeskorpe. Snu de underveis. Beregn 8-10 minutter i steketid, men det er vanskelig å si noe nøyaktig. Min anbefaling er at du deler en av de største bollenei to, for å sjekke at de er gjennomstekte.
  • Mens lammebollene steker gjør du klar resten av tilbehøret. Salat, tomat og urter skylles og deles opp. Varm pitabrødene i ovnen etter anvisning på pakken.
  • Smør litt tzatziki utover pitabrødet, legg på nystekte lammeboller, salat, tomat og dryss over persille. Server og nyt, vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*