Lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker

Lammecarré med pastinakkpure og høstens rotgrønnsaker

Lammecarré med pastinakkpuré og høstens rotgrønnsaker, en perfekt rett nå når det går mot mørkere tider. Dette er ikke retten du bare kaster sammen på 1-2-3, men heller disker opp med når du skal lage noe virkelig godt!

På utkikk etter flere oppskrifter med lam? Her finner du litt mer inspirasjon:

Jeg må innrømme at jeg liker høsten, med sine mørke kvelder og til dels ruskevær. Samle en stor gjeng til middag og bare sitte å prate rundt middagsbordet utover hele kvelden. Vi har egentlig alt for få slike kvelder.

Selv om jeg personlig er glad i høsten, så er ikke bloggeren i meg like glad i den. Det skyldes rett og slett at det er veldig vanskelig å ta gode bilder uten dagslys! Når jeg har vært på jobb, trening, luftet Felix etc, da kan jeg love deg at det ikke er mye dagslys igjen. Det er prisen av å være hobbyblogger, med jobb på dagtid 😉

Håper denne oppskriften på lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker faller i smak!

Lammecarré med pastinakkpuré og ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 21. september 2019
  • 4 porsjoner
  • 1 hr 30 min
  • Skriv ut
Lammecarré

Ingredienser

  • 600 gram lammecarré
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Fersk timian
  • Pastinakkpuré
  • 500 gram pastinakk
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • Salt og hvit pepper
  • Ovnsbakte rotgrønnsaker
  • 500 gram beter
  • 2 gulrøtter
  • Olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1/2 sitron
  • Fersk timian
  • Rødvinssaus
  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 1 stjerneanis
  • 2 laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttbuljong
  • 2 ts sukker
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å gjøre klar rotgrønnsakene, det er de som tar lengst tid. Sett ovnen på 210 grader, vanlig og undervarme. Skrell beter og gulrøtter. Del betene i båter og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene over i en smurt ildfastform, sammen med noen kvister fersk timian. Det kan være en fordel å ikke blande rødbetene alt for mye med andre beter eller gulrøtter, da de vil farge av. Risle over en klunk olivenolje, honning og saften av en halv sitron. Sett formen med grønnsakene midt i ovnen og la de steke i cirka 40 minutter
Steg 2
Lag rødvinssausen. Finhakk en halv rødløk og hvitløk, og surr de så i litt smør i en liten kasserolle til de begynner å bli myke. Tilsett så en til to spiseskjeer tomatpuré og fres videre i et lite minutt. Tilsett rødvin, stjerneanis og laurbærblad og la vinen koke nesten helt inn. Tilsett så kjøttbuljong og la sausen småkoke uten lokk mens du gjør klar resten av måltidet. Smak til med sukker, salt og pepper. 
Steg 3
Når rotgrønnsakene har stått i ovnen i cirka 20 minutter kan du gå i gang med å lage pastinakkpuréen. Skrell pastinakkene og del de så opp i forholdsvis stor biter. Kok pastinakken i usaltet vann i cirka 15 minutter. Hell av kokevannet, tilsett litt smør og melk og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Gå i gang med lammecarréen. Snitt et rutemønster i fettsiden på kjøttstykket, og gni carréen så med grovkvernet salt og pepper. Stek kjøttet i litt smør i en varm stekepanne, først med fettsiden ned, deretter de andre sidene. Legg lammecaréen med fettsiden opp i en ildfast form og sett inn et steketermometer.
Steg 5
Når rotgrønnsakene er ferdigstekte senker du temperaturen til 120 grader og setter inn lammecarréen. Lammecarréen er ferdig når kjernetemperaturen har nådd 54 grader.
Steg 6
Server lammecarré skåret i skiver, sammen med pastinakkpuré, rødvinsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker