• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. november 2020

Lammefrikassé

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lammefrikassé

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en god gammeldags lammefrikassé. Dette er en skikkelig tradisjonsrett som er enkel å lage. Retten krever litt tålmodighet mens lammekjøttet koker seg mørt, men ventetiden er absolutt verdt det.

Hvis du synes fårikål kan være litt kjedelig, eller har for mye smak, så kan lammefrikassé være midt i blinken. De andre rotgrønnsakene setter nemlig ekstra god smak på lammegryten, og sammen med den kremede sausen så blir lammesmaken svært mild.

Tips! Har du mye fårikålrester så kan du jo bruke restene i en lammefrikasse.

Frikassé av lam

Andre  lammeretter fra Det glade kjøkken:

  • Marokkansk lammegryte
  • Lam tikka masala 
  • Gyros av lammekjøtt
  • Shepherd’s pie

Håper du ble inspirert!

Lammefrikassé

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. november 2020
  • 4 porsjoner
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Tradisjonell lammefrikassé
Ingredienser
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • Cirka 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 laurbærblad
  • 3 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1 sellerirot
  • 1 purreløk
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk bladpersille
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Kokte poteter
Slik gjør du det
Steg 1
Del lammekjøttet i serveringsstykker og legg kjøttet i en gryte. Hell på vann til det såvidt dekket kjøttet og kok opp. Fjern skum og andre urenheter som legger seg på overflaten. Tilsett salt og laurbærblad, og la kjøttet trekke på lav varme i cirka 1-1,5 time (til det er mørt).
Steg 2
Skyll og skrell grønnsakene, og skjært de opp i jevnstore biter. Gulrøtter, persillerot og sellerirot deles opp i terninger, purreløken i skiver. Ha grønnsakene sammen med lammekjøttet når det har blitt mørt. Kok grønnsakene i cirka 15 minutter. Nå passer det også fint å sette på potetene.
Steg 3
Er det mye urenheter i kraften i gryten så kan du sile kraften om du ønsker. Visp hvetemel ut i litt kaldt vann. Spe meljevningen i kraften (eller gryten hvis du ikke har silt den). Kok opp og la den koke i 10-15 minutter for å bli kvitt melsmaken.
Steg 4
Tilsett kremfløte og ha eventuelle grønnsaker og kjøtt tilbake i gryten. Skvis over litt sitronsaft og dryss over oppkuttet bladpersille. Smak til med salt og pepper. Server lammefrikasséen med kokte poteter. Håper det smaker!

Stikkord

  • frikassé
  • gryter
  • gryterett
  • lammegryte
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Et matbloggtips og en enkel middagspai
Soppsuppe

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales