Lammefrikassé

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Lammefrikassé

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en god gammeldags lammefrikassé. Dette er en skikkelig tradisjonsrett som er enkel å lage. Retten krever litt tålmodighet mens lammekjøttet koker seg mørt, men ventetiden er absolutt verdt det.

Hvis du synes fårikål kan være litt kjedelig, eller har for mye smak, så kan lammefrikassé være midt i blinken. De andre rotgrønnsakene setter nemlig ekstra god smak på lammegryten, og sammen med den kremede sausen så blir lammesmaken svært mild.

Tips! Har du mye fårikålrester så kan du jo bruke restene i en lammefrikasse.

Frikassé av lam

Andre  lammeretter fra Det glade kjøkken:

Håper du ble inspirert!

Lammefrikassé

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

1

time 

30

minutter
Totalt

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Lammefrikassé
  • 1 kg 1 grytekjøtt av lam med bein

  • 6 dl 6 vann (omentrent)

  • 1,5 ts 1,5 salt

  • 1 stk 1 laurbærblad

  • 3 stk 3 gulrøtter

  • 1 stk 1 persillerot

  • 1 stk 1 sellerirot

  • 1 stk 1 purreløk

  • 4 ss 4 hvetemel utrørt i litt kaldt vann

  • 1 dl 1 kremfløte

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • 3 ss 3 frisk bladpersille

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Kokte poteter

Fremgangsmåte

  • Del lammekjøttet i serveringsstykker og legg kjøttet i en gryte. Hell på vann til det såvidt dekket kjøttet og kok opp. Fjern skum og andre urenheter som legger seg på overflaten. Tilsett salt og laurbærblad, og la kjøttet trekke på lav varme i cirka 1-1,5 time (til det er mørt).
  • Skyll og skrell grønnsakene, og skjært de opp i jevnstore biter. Gulrøtter, persillerot og sellerirot deles opp i terninger, purreløken i skiver. Ha grønnsakene sammen med lammekjøttet når det har blitt mørt. Kok grønnsakene i cirka 15 minutter. Nå passer det også fint å sette på potetene.
  • Er det mye urenheter i kraften i gryten så kan du sile kraften om du ønsker. Visp hvetemel ut i litt kaldt vann. Spe meljevningen i kraften (eller gryten hvis du ikke har silt den). Kok opp og la den koke i 10-15 minutter for å bli kvitt melsmaken.
  • Tilsett kremfløte og ha eventuelle grønnsaker og kjøtt tilbake i gryten. Skvis over litt sitronsaft og dryss over oppkuttet bladpersille. Smak til med salt og pepper. Server lammefrikasséen med kokte poteter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*