Lammekoteletter med soppstuing

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Lammekoteletter med soppstuing og brokkoli

Visste du at høsten er hovedsesongen for lam? Lammingen foregår primært på vårparten og er da slakteklart utover høsten, litt avhengig av hvor i landet man befinner seg. Den neste måneden vil du derfor finne flere nye lammeoppskrifter på bloggen. Det startet med at jeg gjorde en liten fornyelse av en oppskrift på tradisjonell fårikål tidligere i høst, deretter fulgte en oppskrift på lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker. Nå har turen kommet til noen saftige lammekoteletter med soppstuing. Som tilbehør kan jeg anbefale disse knuste og sprø potetene jeg la ut oppskrift på i går.

Her er noen flere oppskrifter på lam fra bloggen:

Håper du får forsøkt deg på noen deilige lammeoppskrifter nå i høst du også!

Banner - Mat du blir glad av

Lammekoteletter med soppstuing

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 lammekoteletter

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Soppstuing
  • 250 gram 250 sopp

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1 ss 1 smør

  • 1 ss 1 finhakket timian

  • 1 dl 1 matfløte

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • Tilbehør
  • Brokkoli

  • Poteter

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Sett potetene på kok først, de tar lengst tid.
  • Børst av soppen og del den opp i tynne skiver. Skrell og finhakk løken, og krydre lammekotelettene med salt og pepper. Skjærer du et par snitt i den ytre fettranden unngår du også at koteletten krøller seg sammen ved varmebehandling.
  • Stek kotelettene i litt olje i en panne. Bruk gjerne høy varme til å begynne med. Stek kotelettene noen minutter på hver side, legg på lokk og skru ned varmen.
  • Gå i gang med soppstuingen. Stek soppen i en klatt smør. Ha i finhakket løk og stek videre til løken begynner å bli myk.
  • Tilsett matfløte, finhakket timian, salt og pepper, og la det småkoke til soppstuingen tykner noe. Ønsker du en enda tykkere stuing kan du blande ut litt maizena i litt fløte eller melk og spe i stuingen.
  • Skjær små buketter av brokkolien og damp den noen minutter i kokende vann. Jeg liker den best når den fortsatt har litt tyggemotstand, men det er smak og behag.
  • Server stekte lammekoteletter med soppstuing, poteter, noen cherrytomater og nydampet brokkoli. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*