Det er mange som spiser lam i påsken, så hva passer ikke bedre enn å legge ut en oppskrift på saftig lammelår. Jeg kan dessverre ikke si helt nøyaktig steketid på lammet, fordi jeg er litt usikker på hvor lang tid det egentlig tok. Jeg tipper det tok 5-6 timer hvis jeg skal gjette. Langtidssteking gjør nemlig at du får et ekstra saftig resultat, det blir utrolig mørt, og lager nærmest seg selv mens man er ute på tur eller gjør andre ting. Steketiden vil variere ut fra lammelårets tykkelse og hvor romtemperert det er før du setter det i ovnen. Derfor ovnssteker jeg bestandig kjøtt, som steiker, lår, skinker ol, etter kjernetemeratur og ikke på tid.
Litt om dette med steketemperaturer. Dette lammelåret ble stekt på cirka 75 grader. Jeg justerte ned temperaturen noe etter hvert siden det tok kortere tid enn forventet. Setter du inn låret allerede ved frokosttider kan du muligens steke på 65 grader, har du litt dårligere tid enn 5-6 timer må du nok noe høyere opp på skalaen. Steker du lammelåret på for høy temperatur risikerer du at den ytterste delen av kjøttet får en svært høy temperatur i forhold til det innerste, og du risikerer at deler av kjøttet blir veldig tørt og hardt.
Håper lammelåret blir like saftig som det ble hos oss!