Lammewrap med smak av Midtøsten

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Lammewrap med smak av Midtøsten

I går laget jeg noe fantastisk godt til middag – lammewrap med smak av Midtøsten. Jeg hadde egentlig laget en ekstra stor porsjon, slik at jeg også skulle ha til lunsj i dag, men etter at vi hadde mumset i oss middagen så innså jeg at resten ikke var mye å bli mett på.

Lammet krydret jeg med både spisskummen og kanel, som gir en eksotisk smak på lammet. Sammen med hvitløksdressing og granatepler blir dette virkelig godt. Om du også er glad i lam kan du også sjekke ut dette innlegget – 7 oppskrifter med lam.

Selv om jeg laget en ekstra stor porsjon i går så har jeg for ordens skyld justert litt ned på mengden i oppskriften under. Den skal nå rekke til totalt 4 porsjoner. Er du ekstra sulten kan du justere opp antallet porsjoner.

Banner - Mat du blir glad av

Lammewrap med smak av Midtøsten

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: MidtøstenNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 tortillas

  • 600 gram 600 kjøttdeig av lam

  • 1 stk 1 rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1/2 ss 1/2 spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 kanel

  • Salt og pepper

  • 1 stk 1 granateple

  • 3 stk 3 vårløk

  • Fersk persille

  • Hvitløksdressing
  • 1,5 dl 1,5 gresk yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • 1 ss 1 olivenolje

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Start med å lage hvitløksdressingen, slik at smakene får satt seg litt før servering. Skrell og finhakk/finriv hvitløk, og bland den sammen med gresk yoghurt. Ha i en skvis sitronsaft og litt olivenolje og smak til med salt. La hvitløksdressingen stå frem til resten er klart.
  • Stek lammedeigen i en varm panne, gjerne i to omganger slik at den ikke blir kokt i pannen.
  • Mens lammekjøttet steker skreller du og kutter opp rødløk og hvitløk. Rødløken skjæres i små ruter, mens hvitløken finhakkes. Skyll og kutt opp chilien i smått.
  • Ha oppkuttet løk og chili sammen med lammedeigen idet det begynner å bli ferdigstekt. Stek videre et par minutter, før du krydrer med spisskummen, kanel, salt og pepper. Bland godt og la det stå og surre litt på lav varme mens du gjør klart granateplet, og kutter opp vårløk og fersk persille i smått.
  • Bland inn halvparten av granateplekjernene og vårløken rett før servering. Smak på lammedeigen for å sjekke om den trenger litt mer salt eller pepper.
  • Varm tortillaslefser i stekeovnen i 20-30 sekunder. Legg på lammefyll på lefsene, og følg på med hvitløksdressing, litt ekstra granateplekjerner og vårløk. Dryss over fersk persille og brett den til en wrap. Spis og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*