Langpannepizza med marinert biff og chorizo

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Langpannepizza med biff og chorizo

Pizza er et fast innslag på helgemenyen hos oss. Ofte lager jeg pizza av tynn sprø bunn, men en sjelden gang står det også langpannepizza på menyen. Og det var akkurat en langpannepizza med marinert biff og chorizo som ble servert for noen uker siden.

Mens barndommens klassiske langpannepizzaer gjerne bestod av kjøttdeigfyll eller pepperoni, så synes jeg det er gøy å lage en litt mer spennende vri på fyllet. Pizzasausen lager jeg alltid selv, og lager gjerne en dobbel porsjon slik at jeg kan fryse ned. Når det gjelder topping så er det bare fantasien som setter begrensninger, både når det gjelder kjøtt og grønnsaker.

Langpannepizza med marinert biff og chorizo

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

1

stor pizza
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

12

minutter
Totalt

2

timer 

58

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3,5 dl 3,5 siktet hvetemel

  • 2 dl 2 sammalt hvete, finmalt

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 pose 1/2 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 2 ss 2 olje

  • Pizzasaus
  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 tomatpuré

  • 1/2 ss 1/2 rødvinseddik

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 ts 1 italiensk krydderblanding

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Olje, til steking

  • Marinert biffstrimler
  • 150 gram 150 biff

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 stk 1 lime

  • 1 ss 1 olje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Topping
  • 200 gram 200 mozzarella eller hvitost

  • 50 gram 50 chorizo

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Pizzadeigen
    Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i 20 minutter, til den begynner å bli smidig. Ha i oljen og elt videre i cirka 5 minutter. Deigen skal være elastisk og lett klissete når den er ferdigeltet. Bruk en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok for et best mulig resultat.
  • Dekk til bollen med et lokk, eller legg over folie, og la deigen heve i 1,5 – 2 timer.
  • Mariner kjøttet
    Skjær kjøttet opp i tynne skiver. Fjern frøene fra chilien før den så finhakkes. Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Ha chilien og hvitløken i en bolle, skvis over limesaften, tilsett olje og salt. Ha det oppskårede kjøttet over i bollen og bland godt. Sett kjøttet kjølig mens deigen hever, eller i minimum 1 time.
  • Lag pizzasausen
    Skrell og finhakk sjalottløken og feddet med hvitløk. Surr disse i litt olivenolje i en liten kjele, til sjalottløken begynner å bli myk. Pass på at ikke hvitløken blir brent, da blir den besk i smak. Tilsett tomatpurén og la den frese et halvt minutt, før du følger på med rødvinseddiken. Ha i de hermetiske tomatene, krydderblandingen, salt og pepper. La koke til sausen tykner en del, i 20-30 minutter. Trekk kjelen fra varmen og la den stå frem til den skal bres utover pizzaen.
  • Skru på ovnen
    Sett ovnen på 275 grader med vanlig over- og undervarme, når deigen nærmer seg ferdighevet.
  • Bak ut og gjør klar pizzaen
    Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et melet underlag. Kjevle deigen utover til et avlangt rektangel. Ofte kan det være en god idé å forflytte deigen over på et bakepapir og kjevle ut siste del der. Pizzaen skal dekke hele bakepapiret/stekebrettet.
  • Kutt opp chorizoen om den ikke allerede er ferdig oppskåret. Skjær osten i skives eller riv den på et råkostjern.
  • Fordel pizzasausen og osten utover pizzabunnen. Legg så på de marinerte biffstrimlene og chorizoen.
  • Steking
    Stek pizzaen nest nederst i ovnen i cirka 10-12 minutter, til den er gyllen. Dryss over friske blader av basilikum og server umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*