Langpannepizza med pepperoni

Lages på: Over 3 timer Nivå: Middels
Langpannepizza med pepperoni og sopp

Forrige helg gjorde jeg en vri på fredagspizzaen og laget en langpannepizza med pepperoni. Rett og slett en god gammel klassiker, men hvor jeg tok med bryet med å lage en god og hjemmelaget pizzasaus. I 9 av 10 tilfeller så lager jeg mindre pizzaer med tynn bunn, hvor den så stekes på oppvarmet pizzastål/pizzastein, men i blant er det jo også godt å lage de gode gamle klassikerne.

Prøv gjerne ut oppskriften på langpannepizza med pepperoni du også. Er du ikke så glad i pepperoni kan du jo sjekke ut hjemmelaget pizza i langpanne, med karbonade-kjøttdeig.

Oppskriften på pizzasaus rekker til to pizzaer. Frys derfor gjerne ned resten av sausen, så har du lett tilgjengelig til neste gang du lager pizza. Pizzasaus er også ypperlig til resteostesmørbrød eller som smaksforsterker i tomatbaserte supper og gryter.

Det er ikke noe i veien med å bytte ut det grove melet med siktet hvetemel, om du ønsker en pizza med fin bunn. Eller sjekk oppskriften på pizzadeig.

Langpannepizza med pepperoni

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

1

langpanne
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid

12

minutter

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3,5 dl siktet hvetemel

  • 2 dl fullkornsmel

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Pizzasaus
  • 2 stk sjalottløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1/4 ts tørket rosmarin

  • 1 ts rødvinseddik

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts salt (smak deg frem)

  • Pepper

  • Topping
  • 2 never Revet hvitost

  • 50 gram Pepperoni

  • 1 stk Sjampinjong

  • Fersk oregano

Fremgangsmåte

  • Pizzabunn. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i cirka 20-25 minutter til du har en smidig og god deig. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok.
  • Dekk til deigen med et lokk og la den heve i 1,5 – 2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
  • Pizzasaus. Mens deigen hever har du god tid til å lage en deilig pizzasaus. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og del den opp i smått. Surr løk og chili på medium varme i en gryte, i en klunk med god olivenolje, til løken er myk.
  • Tilsett tomatpuré og la det frese 20 sekunder, før du tilsetter de hermetisk tomater. Følg på med oregano, timian, rosmarin, rødvinseddik og sukker. La pizzasausen koke til den tykner. Beregn gjerne 30-45 minutter. Smak til med salt og pepper. Avkjøl pizzasausen.
  • Utbaking. Ha pizzadeigen over på et godt melet underlag. Dra den utover til et rektangel og fold sidene inn mot midten. Gjenta prosessen en del ganger, og du vil etter hvert kjenne at deigen strammer seg litt opp. Strø på mer mel ved behov. Bruk et kjevle til å kjevle deigen utover til et rektangel. Legg pizzabunnen over på et bakepapir som dekker et stekebrett, og kjevle eller trykk deigen godt utover til den dekker hele formen.
  • La deigen hvile i 20-30 minutter, før du har på fyllet. Forvarm ovnen til 275 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Smør halvparten av pizzasausen utover pizzaen. Følg på med revet hvitost, pepperoni og sopp oppskåret i skiver. Dryss over litt fersk oregano.
  • Stek pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter, til osten er gyllen. Server pizzaen mens den er nystekt, håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*