Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Lages på: 16 timer Nivå: Enkel
Langtidshevet surdeigsbrød

For en tid tilbake laget jeg et utrolig godt langtidshevet surdeigsbrød. Brødet var av den halvgrove sorten, med en liten dose med linfrø. Men det er først og fremst den lange hevetiden som gjør dette brødet så godt. Dette gjør nemlig at brødet får god tid til å lage ekstra god smak, og du får et saftig og luftig resultat.

Til tross for at det kanskje krever litt planlegging å lage dette brødet, så kan du ta det ferdig hevet ut av kjøleskapet klart for stekeovnen. Perfekt dersom du vil starte dagen med nystekt brød, uten for mye jobb om morgenen.

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø
Nystekt surdeigsbrød

Glad i surdeigsbakst? Da vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

4 fra 6 vurderinger
Type rett: GrovbrødNivå: Enkel
Antall

1

brød
Tilberedning + heving

15

timer 
Steketid

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 200 gram 200 fullkornsmel

  • 350 gram 350 hvetemel

  • 50 gram 50 linfrø

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 400 gram 400 vann

  • 4 ss 4 bakeklar surdeigsstarter

Fremgangsmåte

  • Bland mel, hvetemel, linfrø og salt i en bakstbolle. Rør ut bakeklar surdeigsstarter i kaldt vann og ha det sammen med melet. Elt deigen i 10-15 minutter, dekk den til med et lokk og sett den til heving.
  • La deigen heve i 2 timer i romtemperatur.
  • Ha deigen så over på et melet underlag. Strekk deigen utover til et rektangel, og brett sidene inn mot midten. Strekk deigen utover igjen, og gjenta prosessen et par ganger. Form så brødet til et brød og legg det over i en bakepapirkledd brødform, eller en brødform med et godt non-stick belegg. Dekk til formen med en folie og sett brødformen i kjøleskapet i 12-15 timer.
  • Ta så brødformen ut av kjøleskapet, og forvarm ovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme. La brødet hvile på kjøkkenbenken (i formen) i 30-45 minutter. Snitt i brødet rett før det settes inn nederst i ovnen. Senk så temperaturen på stekeovnen til 210 grader og stek brødet i cirka 40-45 minutter. Avkjøles på ris.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

5 Kommentarer

  1. Steinar Myhr

    Dette ble sabla godt. Første forsøk på surdeig.
    Tror jeg bomma litt med størrelse på formen(har en 30 cm le creuset non-stick)
    Blir gøy å eksperimentere mer med surdeig fremover 🙂

  2. Supergodt “hverdagsbrød” som fortjener fem stjerner også fordi det gjør det enkelt å få nystekt brød om morgenen – og fordi det i alle fall er LITT grovt (jeg bruker grov sammalt hvete og 30-50 gram av det siktede hvetemelet erstatter jeg med sammalt spelt – som et fast “eksperiment” 🙂 ). Prøv også surdeigspizzadeigen her! Den er den enkleste og beste jeg har funnet i alle fall.

  3. Evy Henriksen

    Langtidsjevet surdeig med linfrø.
    Hvor stor er formen? Ser Le Creuset brødform finnes i 18 cm, 24 cm og 30 cm

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*