Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Langtidshevet surdeigsbrød

For en tid tilbake laget jeg et utrolig godt langtidshevet surdeigsbrød. Brødet var av den halvgrove sorten, med en liten dose med linfrø. Men det er først og fremst den lange hevetiden som gjør dette brødet så godt. Dette gjør nemlig at brødet får god tid til å lage ekstra god smak, og du får et saftig og luftig resultat.

Til tross for at det kanskje krever litt planlegging å lage dette brødet, så kan du ta det ferdig hevet ut av kjøleskapet klart for stekeovnen. Perfekt dersom du vil starte dagen med nystekt brød, uten for mye jobb om morgenen.

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

Nystekt surdeigsbrød

Glad i surdeigsbakst? Da vil du kanskje også like disse oppskriftene:

Langtidshevet surdeigsbrød med linfrø

surdeigsbrød med linfrø

Ingredienser

  • 200 gram fullkornsmel
  • 350 gram hvetemel
  • 50 gram linfrø
  • 1/2 ts salt
  • 400 gram vann
  • 4 ss bakeklar surdeigsstarter

Fremgangsmåte

Steg 1
Bland mel, hvetemel, linfrø og salt i en bakstbolle. Rør ut bakeklar surdeigsstarter i kaldt vann og ha det sammen med melet. Elt deigen i 10-15 minutter, dekk den til med et lokk og sett den til heving.
Steg 2
La deigen heve i 2 timer i romtemperatur.
Steg 3
Ha deigen så over på et melet underlag. Strekk deigen utover til et rektangel, og brett sidene inn mot midten. Strekk deigen utover igjen, og gjenta prosessen et par ganger. Form så brødet til et brød og legg det over i en bakepapirkledd brødform, eller en brødform med et godt non-stick belegg. Dekk til formen med en folie og sett brødformen i kjøleskapet i 12-15 timer.
Steg 4
Ta så brødformen ut av kjøleskapet, og forvarm ovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme. La brødet hvile på kjøkkenbenken (i formen) i 30-45 minutter. Snitt i brødet rett før det settes inn nederst i ovnen. Senk så temperaturen på stekeovnen til 210 grader og stek brødet i cirka 40-45 minutter. Avkjøles på ris.