
For en tid tilbake laget jeg et utrolig godt langtidshevet surdeigsbrød. Brødet var av den halvgrove sorten, med en liten dose med linfrø. Men det er først og fremst den lange hevetiden som gjør dette brødet så godt. Dette gjør nemlig at brødet får god tid til å lage ekstra god smak, og du får et saftig og luftig resultat.
Til tross for at det kanskje krever litt planlegging å lage dette brødet, så kan du ta det ferdig hevet ut av kjøleskapet klart for stekeovnen. Perfekt dersom du vil starte dagen med nystekt brød, uten for mye jobb om morgenen.


Glad i surdeigsbakst? Da vil du kanskje også like disse oppskriftene:
Dette ble sabla godt. Første forsøk på surdeig.
Tror jeg bomma litt med størrelse på formen(har en 30 cm le creuset non-stick)
Blir gøy å eksperimentere mer med surdeig fremover 🙂
Supergodt “hverdagsbrød” som fortjener fem stjerner også fordi det gjør det enkelt å få nystekt brød om morgenen – og fordi det i alle fall er LITT grovt (jeg bruker grov sammalt hvete og 30-50 gram av det siktede hvetemelet erstatter jeg med sammalt spelt – som et fast “eksperiment” 🙂 ). Prøv også surdeigspizzadeigen her! Den er den enkleste og beste jeg har funnet i alle fall.
Tusen takk 🙂 🙂
Langtidsjevet surdeig med linfrø.
Hvor stor er formen? Ser Le Creuset brødform finnes i 18 cm, 24 cm og 30 cm
Hei, min brødform er 30 cm 🙂