
Forrige helg forsøkte jeg meg på noe helt nytt, nemlig langtidsstekt kjelår med marokkanske smaker. Jeg var veldig spent både på tilberedningen av kjelåret, samt smakene. Men altså, dette ble bare så fantastisk godt! Dette kommer jeg definitivt til å lage igjen!
Om du ikke får tak i kjekjøtt så er det ikke noe i veien for å bruke lammekjøtt i denne oppskriften. Kjekjøtt er jo ikke så vanlig her til lands, selv om det er veldig populært flere andre steder i verden. I grunn veldig synd, siden geiter er med på å holde vedlikeholde kulturlandskapet vårt. Faktisk så destrueres rundt 30.000 geitekillinger hver år (tall fra 2017), fordi det ikke er et marked for dette. Personlig skulle jeg gjerne fått tak i kjekjøtt i butikken, på lik linje med lammekjøtt, slik at flere kan få opp øynene for dette kjøttet. Om du lurer på hva kjekjøtt er, så er det rett og slett en ung geit, en killing, på samme måte som at lam er en ung sau
Kjekjøttet fikk jeg kjøpt gjennom en REKO-ring jeg er medlem av på Facebook. Kort forklart så er det en kontaktplattform mellom produsenter og kunder i et nærområdet. En kjempefin måte å få tak i lokale råvarer på. Søker du opp REKO på Facebook vil du komme borti mange slike grupper rundt omkring i vårt langstrakte land.
Det langtidsstekte kjelåret serverte jeg sammen med en marokkansk couscoussalat og glaserte gulrøtter. Skal innrømme at jeg blir bare mer og mer glad i de marokkanske smakene. Og sjekk hvor godt det ser ut!

PS! Kjelår var ikke det eneste jeg kjøpte, men kjøpte faktisk en hel kasse med kjekjøtt. Håper dette kan bli til mye fin inspirasjon for dere utover høsten, og at det er med på å løfte frem kjekjøtt i søkelyset. Så følg med!
Dette var bare helt prefekt , god kombinasjon av smaker og to kjelår som ble så møre at kjøttet falta fra hverandre da de ble skåret opp. Oppskriften kunne ha advart om at det er en jobb for viderekommende å raskt rense granatepler. Jeg var klar over det og siden jeg ikke er helt trent selv, gjorde jeg det tidlig på dagen. Da gikk resten like enkelt og raskt som oppgitt. Godt også sammen med hjemmebrygget sterkøl og/eller alkoholfritt ingefærøl.