• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. januar 2020

Lapskaus med karbonadedeig og chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lapskaus med chorizo og karbonadedeig

Lapskaus med karbonadedeig og chorizo er en kjapp og enkel middagsrett som lages på under halvtimen. Det er også en kjempefin anledning til å kvitte seg med litt slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffen i kjøleskapet.

Nå rett etter jul har man gjerne litt ekstra grønnsaker man vanligvis ikke bruker så mye av, som eksempelvis stangselleri, sellerirot, purreløk, litt ekstra poteter, kålrot mm.. Da er lapskaus er en perfekt rett å kvitte seg med disse på. Bruk derfor gjerne ingredienslisten i denne oppskriften som et utgangspunkt, men vær ikke redd for å bruke de grønnsakene du har til rådighet. Jeg var også så heldig at jeg fant en liten snabb med chorizo innerst i kjøleskapet, som virkelig kan anbefales i lapskausen.

Tilsetter du litt ekstra buljong i oppskriften kan du også servere denne som en kjøttsuppe, som også er utrolig godt!

På utkikk etter kjappe middagstips! Her har jeg samlet alle mine oppskrifter på middag på under halvtimen.

Lykke til!

Lapskaus med karbonadedeig

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. januar 2020
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Lapskaus med karbonadedeig
Ingredienser
  • 400 gram karbonadedeig/kjøttdeig
  • 50 gram chorizo
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 4-5 poteter
  • 7 dl utblandet buljong
  • 1/2 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • Persille
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen eller kjøttdeigen i en gryte i en klunk med olje. Mens karbonadedeigen stekes kan du gjøre klar resten. Skjær chorizo og løk i små terninger, finhakk hvitløken, og skrell og del opp sellerirot, gulrøtter og poteter i små og jevnstore biter.
Steg 2
Når karbonadedeigen nærmer seg ferdigstekt tilsetter du også chorzo, løk og hvitløk. Stek videre et par minutter.
Steg 3
Ha i utblandet buljong, sellerirot, gulrøtter, poteter og tørket timian, og kok lapskausen til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Rett før servering drysser du over finhakket fersk persille. Lapskausen serveres med grovt brød, rundstykker eller flatbrød med smør på. Håper det smaker!

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • lapskaus
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Et tilbakeblikk på 2019
Enkle grovbrød med rug (med video)

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales