Lapskaus med karbonadedeig og chorizo

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Lapskaus med karbonadedeig og chorizo

Lapskaus med karbonadedeig og chorizo er en kjapp og enkel middagsrett som lages på under halvtimen. Det er også en kjempefin anledning til å kvitte seg med litt slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffen i kjøleskapet.

Nå rett etter jul har man gjerne litt ekstra grønnsaker man vanligvis ikke bruker så mye av, som eksempelvis stangselleri, sellerirot, purreløk, litt ekstra poteter, kålrot mm.. Da er lapskaus er en perfekt rett å kvitte seg med disse på. Bruk derfor gjerne ingredienslisten i denne oppskriften som et utgangspunkt, men vær ikke redd for å bruke de grønnsakene du har til rådighet. Jeg var også så heldig at jeg fant en liten snabb med chorizo innerst i kjøleskapet, som virkelig kan anbefales i lapskausen.

Tilsetter du litt ekstra buljong i oppskriften kan du også servere denne som en kjøttsuppe, som også er utrolig godt!

På utkikk etter kjappe middagstips! Her har jeg samlet alle mine oppskrifter på middag på under halvtimen.

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Lapskaus med karbonadedeig

4 fra 10 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 karbonadedeig/kjøttdeig

  • 50 gram 50 chorizo

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 sellerirot

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 5 stk 5 poteter

  • 7 dl 7 utblandet buljong

  • 1/2 ts 1/2 timian, tørket

  • Salt og pepper

  • Fersk persille

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen eller kjøttdeigen i en gryte i en klunk med olje. Mens karbonadedeigen stekes kan du gjøre klar resten. Skjær chorizo og løk i små terninger, finhakk hvitløken, og skrell og del opp sellerirot, gulrøtter og poteter i små og jevnstore biter.
  • Når karbonadedeigen nærmer seg ferdigstekt tilsetter du også chorizo, løk og hvitløk. Stek videre et par minutter.
  • Ha i utblandet buljong, sellerirot, gulrøtter, poteter og tørket timian, og kok lapskausen til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering drysser du over finhakket fersk persille. Lapskausen serveres med grovt brød, rundstykker eller flatbrød med smør på. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*