Lasagne à la pulled chicken

I dag har jeg laget lasagne av slow cooked/pulled chicken. For en stund tilbake kjøpte vi nemlig en Crock-Pot, og da er det rett som det er at vi hiver på en porsjon med kylling før vi drar på jobb.

Lasagne med pulled chicken

  • 7. september 2015
  • 8 porsjoner
  • 8 hr 30 min
  • Skriv ut
Lasagne med pulled chicken

Ingredienser

  • Slowed cooked kylling
  • 600 gram kylling
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • Vann
  • Kjøttsaus
  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 squash
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stangselleri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 15 blader basilikum
  • Salt og pepper
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 2/3 boks mager cottage cheese
  • Annet
  • 6 lasagneplater
  • 1/3 boks mager cottage cheese
  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Legg kyllingfiletene oppi slow cookeren, og fyll den med vann slik at den nesten dekker kylllingfiletene. Tilsett salt, pepper og én fedd hvitløk, og sett slow cookeren på Low (8 timer). Resten av retten tilbredes etter at kyllingen er ferdig
Steg 2
Lag kjøttsausen. Kutt løk, gulrøtter, squash, stangselleri og hvitløk i små biter, og surr bitene i en kasserolle i litt olivenolje til de begynner å bli møre. Ha i tomatpuréen mot slutten og la surre litt med det andre.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, hønse-/kyllingbuljong, vann og basilikumblader. Ha deretter opp kyllingen, og la koke mens du begynner med ostesausen. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Gå i gang med ostesausen. Rør ut hvetemel i smeltet smør. Spe inn melk, litt av gangen, slik at du får rørt ut all hvetemelet i sausen.
Steg 5
La koke i minst 10 minutter, og smak til med salt, pepper og muskat. Pass på at sausen er tykk. Bland inn en boks med cottage cheese.
Steg 6
Start med å legge et lag med kjøttsaus nederst i en ildfastform. Fortsett så  med et lag ostesaus og deretter lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp kjøttsausen og ostesausen. Jeg pleier alltid å avslutte med kjøttsaus og ostesaus.
Steg 7
På toppen fordeler du resten av boksen med mager cottage cheese og strør over litt revet hvitost.
Steg 8
Lasagnen stekes midt i ovnen, i ca 30 minutter. Vær obs på at steketiden varierer en del fra ovn til ovn. Når jeg tar formen ut av ovnen lar jeg den stå minst 15 minutter på benken, slik at den får satt seg. Håper det smaker!