Lasagne med halloumi

Lages på: 1 time Nivå: Enkel

I dag deler jeg en helt ny lasagneoppskrift her på bloggen – lasagne med halloumi og gresskarkjerner. Det var en kollega av meg som tipset meg om en veldig god lasagne han hadde funnet på ica.se, noe jeg så klart måtte undersøke nærmere. Til forskjell fra andre lasagneoppskrifter her på bloggen så er det ingen ostesaus i denne varianten. Sausen er erstattet av den kypriotiske osten halloumi, som legges lagvis sammen med tomatsaus og lasagneplater.

Halloumilasagne med gresskarkjerner

Kjenner du meg litt så vet du at jeg greier jeg ikke å følge oppskrifter slaviske, og gjør ofte min egen vri og tilpasninger underveis. Jeg har blant annet hatt i både gulrøtter og stangselleri, som både metter og tilfører smak og sødme. I tillegg reduserte jeg mengden halloumi en del, siden jeg syntes 400 gram hørtes voldsomt mye ut. Resultatet ble en fantastisk god lasagne, som absolutt skal lages flere ganger.

Får du ikke tak i halloumi? Her er noen andre lasagneoppskrifter fra bloggen uten halloumi:

Håper lasagne med halloumi blir like godt tatt i mot hos deg som den ble hos oss.

Lasagne med halloumi

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk gulrot

  • 2 stilker stangselleri

  • 1 ss olivenolje

  • 1/2 glass tomatpurè

  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 1 stk grønnsaksbuljongterning

  • 2 dl vann

  • 1 ts sukker

  • 1 ss fersk timian

  • 1 ss fersk basilikum

  • 200 gram spinat

  • Salt og pepper

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 250 gram halloumi

  • 6 stk laagneplater

  • 2 never revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Gjør klar grønnsakene. Løk og hvitløk renses og finhakkes. Gulrot og stangselleri skrelles og deles i smått (stangselleri må ikke skrelles, men noen synes den blir mildere i smaken).
  • Surr grønnsakene i litt olje i en gryte, til løken er blank og myk. Bruk gjerne en god olivenolje om du har. Ha i litt tomatpuré og la gjerne tomatpuréen frese noen sekunder mot bunnen av gryten. Dette tar litt av det skarpe bittet på puréen.
  • Tilsett hakkede tomater, buljong, vann, sukker og timian og kok opp. I motsetning til mange andre ferske urter så tåler timian lang koketid. La tomatsausen koke i cirka 10 minutter. Ha i fersk spinat og basilikum og kok videre i noen minutter til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper.
  • Mens tomatsausen koker kan du rive halloumien på et råkostjern, slik du ville gjort med vanlig hvitost.
  • Legg tomatsaus, lasagneplater, halloumi og gresskarkjerner lagvis i en ildfastform. Start og avslutt med tomatsaus. I min form fikk jeg to lag med lasagneplater, 3 i hvert lag, men det vil være forskjellig ut fra formens størrelse. Strø over revet hvitost og noen gresskarkjerner helt til slutt.
  • Stek lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter, til osten begynner å bli gyllen. La gjerne den ferdigstekte lasagne stå på benken i 10-15 minutter før du serverer den, da får den satt seg litt mere, og du unngår å brenne deg på den varme osten. Server gjerne en enkel salat ved siden av og kanskje noen hvitløksbaguetter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

4 Kommentarer

  1. For noen farger!

  2. Denne var fantastisk god!! Savner ikke kjøttet i det hele tatt😊

    • Rolf-Anders Vollan

      Det er så hyggelig å høre! Takk for at du deler 🙂 Ble selv veldig positivt overrasket over denne da jeg laget den for første gang 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*