• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. august 2015

Lasagne med ostesaus av cottage cheese

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lasagne med cottage cheese

I dag deler jeg en av mine favoritter, nemlig lasagne med ostesaus av cottage cheese. Første gang jeg laget denne ble jeg overrasket over hvor fint det gikk å lage en lettere ostesaus av cottage cheese. I ettertid har jeg laget denne utallige ganger, og høstet mye skryt hos de som har fått smake den.

Sunnere lasagne med ostesaus av cottage cheese

Lasagne med cottage cheese er en litt sunnere lasagnevariant. Om du ikke ble helt overbevist kan du også ta en titt på noen av de andre oppskriftene mine på lasagne:

  • Klassisk lasagne
  • Lasagne med halloumi
  • Lasagne på budsjett

Lykke til!

Sunnere lasagne med cottage cheese

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. august 2015
  • 6 porsjoner
  • 75 min
  • Skriv ut
Lasagne med ostesaus av cottage cheese
Ingredienser
  • Kjøttsaus
  • 600 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 3 ss tomatpurè
  • 1 boks hakkede tomater
  • cirka 1,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • En håndfull basilikumblader
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 2/3 boks mager cottage cheese
  • Annet
  • 6-8 lasagneplater
  • 1/3 boks mager cottage cheese
  • 1 neve revet hvitost (gjerne mager)
Slik gjør du det
Steg 1
Start med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen kjapt i en panne/gryte i to omganger. Sett til side
Steg 2
Skrell og kutt løk, gulrøtter, hvitløk og persillerot i smått. Surres så i litt olje i en panne/gryte til de begynner å bli møre. Ha i tomatpuréen mot slutten.
Steg 3
Ha i den ferdigstekte karbonadedeigen, hakkede tomater, basilikum, vann og salt, og smak til med pepper. La sausen koke i 10-15 minutter.
Steg 4
Ostesausen. Smelt smør i en kasserolle. Ha i mel og bland det god sammen. Dra kasserollen bort fra varmen. Spe i litt melk, mens du samtidig rører kontinuerlig i kasserollen. Følg på med litt mer melk etter hvert, slik at du får rørt ut alle klumpene underveis. Ha tilslutt i resten av melken.
Steg 5
Kok opp sausen og la den koke i 5-10 minutter. Tilsett cottage cheese og rør i sausen til at «hytteosten» er blandet ut med resten av sausen. Smak til med salt, pepper og muskat. Sausen skal være tykk!
Steg 6
Klar for ovnen. Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme. Start med et lag kjøttsaus nederst i en smurt ildfastform. Følg på med et lag ostesaus, og deretter og lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp kjøttsausen og ostesausen. Jeg avslutter bestandig med kjøttsaus og ostesaus. Fordel resten av boksen med cottage cheese, og topp det hele med en neve mager hvitost.
Steg 7
Stek lasagnen midt i ovnen, i ca 30 minutter. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så følg med slik at osten ikke blir brent. Når den er ferdigstekt kan det være lurt å la lasagnen stå på benken i 10 minutter slik at den får satt seg litt. Da slipper du at konsistensen blir alt for flytende.
Steg 8
Server lasagnen med en enkel  salat ved siden av. Enjoy!

 

Stikkord

  • Lasagne
  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel og god guacamole med kesam
Omelettrull med serranoskinke

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

2 comments

  • Jeppe
    31. oktober 2020

    Dude. jeg har ny favorittlasagna. takk skal du ha!

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      31. oktober 2020

      Knall, så bra den har falt i smak! Er populær blant mange.

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales