Lasagne med ostesaus av cottage cheese

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Lasagne med cottage cheese

I dag deler jeg en av mine favoritter, nemlig lasagne med ostesaus av cottage cheese. Første gang jeg laget denne ble jeg overrasket over hvor fint det gikk å lage en lettere ostesaus av cottage cheese. I ettertid har jeg laget denne utallige ganger, og høstet mye skryt hos de som har fått smake den.

Sunnere lasagne med ostesaus av cottage cheese

Lasagne med cottage cheese er en litt sunnere lasagnevariant. Om du ikke ble helt overbevist kan du også ta en titt på noen av de andre oppskriftene mine på lasagne:

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Lasagne med ostesaus av cottage cheese

4 fra 24 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 600 gram 600 karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1 stk 1 persillerot

  • 3 ss 3 tomatpurè

  • 1 boks 1 hakkede tomater

  • 1,5 dl 1,5 vann

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • En håndfull basilikumblader

  • Ostesaus
  • 2 ss 2 smør

  • 3 ss 3 hvetemel

  • 6 dl 6 melk

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1/4 ts 1/4 muskat

  • 2/3 boks 2/3 mager cottage cheese

  • Annet
  • 8 stk 8 lasagneplater

  • 1/3 boks 1/3 mager cottage cheese

  • 1 neve 1 revet hvitost (gjerne mager)

Fremgangsmåte

  • Start med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen kjapt i en panne/gryte i to omganger. Sett til side
  • Skrell og kutt løk, gulrøtter, hvitløk og persillerot i smått. Surres så i litt olje i en panne/gryte til de begynner å bli møre. Ha i tomatpuréen mot slutten.
  • Ha i den ferdigstekte karbonadedeigen, hakkede tomater, basilikum, vann og salt, og smak til med pepper. La sausen koke i 10-15 minutter.
  • Ostesausen. Smelt smør i en kasserolle. Ha i mel og bland det god sammen. Dra kasserollen bort fra varmen. Spe i litt melk, mens du samtidig rører kontinuerlig i kasserollen. Følg på med litt mer melk etter hvert, slik at du får rørt ut alle klumpene underveis. Ha tilslutt i resten av melken.
  • Kok opp sausen og la den koke i 5-10 minutter. Tilsett cottage cheese og rør i sausen til den er blandet ut med resten av sausen. Smak til med salt, pepper og muskat. Sausen skal være tykk!
  • Klar for ovnen. Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme. Start med et lag kjøttsaus nederst i en smurt ildfastform. Følg på med et lag ostesaus, og deretter og lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp kjøttsausen og ostesausen. Jeg avslutter bestandig med kjøttsaus og ostesaus. Fordel resten av boksen med cottage cheese, og topp det hele med en neve mager hvitost.
  • Stek lasagnen midt i ovnen, i ca 30 minutter. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så følg med slik at osten ikke blir brent. Når den er ferdigstekt kan det være lurt å la lasagnen stå på benken i 10 minutter slik at den får satt seg litt. Da slipper du at konsistensen blir alt for flytende.
  • Server lasagnen med en enkel salat ved siden av. Enjoy!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Dude. jeg har ny favorittlasagna. takk skal du ha!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*