Lasagne med ostesaus av cottage cheese

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Lasagne med ostesaus av cottage cheese

I dag deler jeg en av mine favoritter, nemlig lasagne med ostesaus av cottage cheese. Første gang jeg laget denne ble jeg overrasket over hvor fint det gikk å lage en lettere ostesaus av cottage cheese. I ettertid har jeg laget denne utallige ganger, og høstet mye skryt hos de som har fått smake den.

Lasagne med cottage cheese er en litt sunnere lasagnevariant. Om du ikke ble helt overbevist kan du også ta en titt på noen av de andre oppskriftene mine på lasagne:

Lykke til!

Sunnere lasagne med cottage cheese
Mat du blir glad av - banner

Lasagne med ostesaus av cottage cheese

4.2 fra 25 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk persillerot

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ss tomatpurè

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1,5 dl utblandet oksebuljong

  • 1 ss rødvinseddik

  • 1 stk laurbærblad

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ts salt

  • Pepper

  • En håndfull basilikumblader

  • Ostesaus
  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1/4 ts muskat

  • 2/3 stor boks cottage cheese

  • Annet
  • 8 stk lasagneplater

  • 1/3 stor boks cottage cheese

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Start med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen kjapt i en panne i to omganger. Ha det stekte kjøttet over i en gryte.
  • Skrell og skjær opp løken, gulrøttene og persilleroten i smått. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Surr løk, gulrøtter og persillerot i en klunk olivenolje i stekepannen. Når løken begynner å bli blank tilsetter du også hvitløken. Lag en liten grop i midten av pannen og la tomatpuréen frese et halvt minutt mot bunnen av pannen. Ha grønnsakene over i gryten med kjøttet.
  • Ha i de hermetiske tomatene, oksebuljongen, rødvinseddiken, laurbærbladet, oreganoen, salt og pepper. La sausen koke i minst 10-15 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
  • Lag ostesausen i mellomtiden. Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør med en visp. Dra kasserollen bort fra varmen. Spe i melken mens du visper kontinuerlig.
  • Kok opp sausen og la den koke i 5-10 minutter. Tilsett cottage cheese og rør i sausen til den er blandet ut med resten av sausen. Smak til med salt, pepper og muskat. Sausen skal være tykk!
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme. Plukk laurbærbladet ut av kjøttsausen og ha i friske basilikumblader.
  • Ha et lag kjøttsaus i en smurt ildfastform. Følg på med et ostesaus, og deretter lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp kjøttsausen og ostesausen. Jeg avslutter med kjøttsaus og ostesaus. Fordel resten av boksen med cottage cheese, og topp det hele med en neve revet hvitost.
  • Stek lasagnen midt i ovnen, i ca 30 minutter. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, så følg med slik at osten ikke blir brent. Når den er ferdigstekt kan det være lurt å la lasagnen stå på benken i 10 minutter slik at den får satt seg litt. Da slipper du at konsistensen blir alt for flytende.
  • Server lasagnen med en enkel salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Dude. jeg har ny favorittlasagna. takk skal du ha!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*