Det glade kjøkkens oppskrift på lasagne

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Favorittlasagne

Si hei til din nye favorittlasagne! Jeg tuller nemlig ikke når jeg sier at dette er den beste lasagnen jeg har laget til nå og blir nok en gjenganger hos oss.

Det var egentlig samboeren min som ønsket seg en lasagne med mye grønnsaker i tillegg til den vanlige kjøttsausen. Så da tok jeg utgangspunktet i en oppskrift på grønnsakslasagne som jeg tidligere har lagt ut på bloggen, og resultatet ble utrolig bra. Jeg brukte bare en liten pakke med karbonadedei, noe som mettet 4 voksne personer. Så selv om denne middagen ikke er kjøttfri, så inneholder den mye mindre kjøtt enn en ordinær lasagneoppskrift.

Den beste lasagnen

La den nystekte lasagnen stå på benken i 10-15 minutter til den har fått en litt mer behagelig temperatur og den har fått satt seg litt. Du kan enten spise den slik den er, eller servere den sammen med en enkel grønn salat og nystekte hvitløksbaguetter ved siden av.

Håper denne oppskriften også blir din lasagnefavoritt!

Lasagne à la Det glade kjøkken

4 fra 10 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 400 gram 400 karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 stk 1 paprika

  • 2 stk 2 stangselleri

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1/8 stk 1/8 hodekål

  • 800 gram 800 hermetiske tomater

  • en skvis sitronsaft

  • 1 ts 1 sukker

  • 1 stk 1 kyllingbuljongterning

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • 2 ss 2 fersk bladpersille

  • 2 ss 2 fersk basilikum

  • Ostesaus
  • 3 ss 3 smør

  • 5 ss 5 hvetemel

  • 8 dl 8 melk

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1/4 ts 1/4 malt muskatnøtt

  • 75 gram 75 parmesan

  • Annet
  • 9 stk 9 lasagneplater

  • 2 never 2 revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Kjøttsausen. Stek karbonadedeigen kjapt i en stekepanne. Mens karbonadedeigen steker går jeg ofte i gang med å vaske og kutte opp alle grønnsakene. Kutt alle grønnsakene i smått. Jeg starter gjerne med løken, siden den er nestemann ut i pannen.
  • Ha den stekte karbonadedeigen over i en gryte sammen med hakkede tomater. La det småkoke mens du surrer de andre grønnsakene i tur og orden.
  • Etter karbonadedeigen pleier jeg å surre opphakket løk i litt olje i pannen. Surr løken på medium varme, slik at den ikke blir brun men heller blank og myk. Ha den over i gryten med resten når den er ferdig. Nestemann ut i pannen er gulrøtter, paprika og stangselleri. Dersom du har plass i pannen kan du også ha i hodekålen når du allerede har surret grønnsakene noen minutter, alternativt venter du med hodekålen til pannen er ledig.
  • Ha alle grønnsakene over i gryten og la kjøtt- og grønnsakssausen få koke uten lokk i 30-40 minutter, til alle grønnsakene er skikkelig møre og en del av væsken har fordampet. Skvis over sitronsaft, ha i en oppsmuldret buljongterning, litt sukker, og smak deg frem med salt og pepper. Bland inn ferskhakket persille og basilikum når sausen har kokt ferdig.
  • Forvarm ovnen. Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme
  • Ostesausen. Gå i gang med ostesausen. Smelt smør i en liten kasserolle. Ha i hvetemel og bland det god sammen. Dra kasserollen av platen og tilsett litt av melken. Bruk en visp til å vispe ut klumpene, og tilsett litt mer av melken etter hvert. Fortsett slik til du har brukt cirka halvparten av melken. Kok opp blandingen og tilsett mer melk når den begynner å tyke. La koke i 4-5 minutter. Dra sausen av platen og ha i salt, hvit pepper, muskatnøtt og revet parmesan.
  • Fordel kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfastform. Jeg pleier å starte med kjøttsaus og avslutte med ostesaus. Dryss over litt revet hvitost på toppen.
  • Steking. Lasagnen stekes i forvarmet ovn i cirka 30 minutter. Steketiden vil variere så dersom osten blir veldig fort mørk kan du justere litt ned på temperaturen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

6 Kommentarer

  1. Hvor varm skal ovnen være?

  2. Marie Rognli Rodahl

    Laget denne til familien, og pappa sa det var den beste lasagnen han hadde smakt 🤩 (Hadde dessverre ikke alle ingrediensene, men har brukt denne gode oppskriften til saus og stor inspirasjon)

  3. Eva Knutsen

    Hei – kan denne fryses? Evt ville du fryst den ustekt eller stekt? 😅

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Denne kan fint fryses:) Jeg pleier å fryse lasagnen ferdigstekt. Når jeg skal spise den pleier jeg enten å tine den i mikroen først, eller sørge for at den får god tid til å tine på benken før jeg varmer den opp på nytt i stekeovnen. Min erfaring er at det tar lang tid å varme opp en frossen lasagne dersom jeg kun belager meg på stekeovnen 😉

      PS! Skulle du derimot falt for fristelsen med å legge til spinat i den, så kan du ikke varme den opp på nytt igjen.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*