Lemon curd

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Lemon curd

Lemon curd er en engelsk sitronkrem, nydelig på både scones og terter. Kremen er både syrlig og søt på samme gang, som et slags kremet sitronsyltetøy. Hvis jeg skal forsøke å beskrive smaken, så ville jeg sammenlignet med en slags Fox (godteriet), i smørbar form. Test gjerne ut lemon curd på pavlova eller som fyll i makroner – kjempegodt.

Sitronkremen oppbevares i kjøleskap, og er holdbar i 2-3 uker, gitt at den has over i sterile glass.

Lemon curd

4 fra 20 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: EngelskNivå: Enkel
Mengde

1

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
1 porsjon

2,5

dl
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 sitroner (1 dl sitronjuice)

  • 120 gram 120 sukker

  • 1 stk 1 egg

  • 2 stk 2 eggeplommer

  • 1 klype 1 salt

  • 75 gram 75 usaltet smør

Fremgangsmåte

  • Vask sitronen godt. Riv skallet av den ene sitronen ved hjelp av et zestjern. Du kan også bruke den fineste raspen på et råkostjern, men pass på at du bare får med det aller ytterste på sitronen (det gule). Legg til side.
  • Press saften fra to sitroner, til du har 1 dl sitronjuice. Ha sitronsaft, sitronskall og sukker i en liten kasserolle. Kok opp på middels høy varme og rør i blandingen til sukkeret går i oppløsning. Dra så kasserollen av varmen.
  • Mens du venter på at sitronsaften skal avkjøle seg noe, så kan du gjøre klar eggene. Visp sammen egg, eggeplommer og salt i en liten bolle.
  • Hell den varme sitronsaften i en tynn stråle i de sammenvispede eggene, samtidig som du visper kontinuerlig. Ikke hell for mye av gangen. Fortsett å helle til du har blandet all sitronsaften med eggeblandingen.
  • Ha så alt sammen tilbake i kasserollen og varm opp, mens du rører kontinuerlig. Massen vil tykne etter hvert, og får en kremaktig konsistens. Rett før kokepunktet kan du dra kasserollen av varmen.
  • Tilsett terninger av usaltet smør, og rør til smøret har smeltet og du har en jevn krem. Ha curden over i et glass eller en skål og sett den kjølig. Legger du plastfolie ned på curden unngår du at det danner seg snerke. Sitronkremen vil bli en god del tykkere når den er kald.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*