Enkel chili con carne – Perfekt for travle hverdager

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Enkel chili con carne

Selv om chili con carne blir bare bedre og bedre jo lengre den står og putrer så er det ikke noe i veien for å lage en enklere variant med karbonadedeig og tørkede krydder. Du kan fint lage denne på 30-40 minutter, eller gjør som meg og hiv alt oppi slowcookeren, stikk på trening og kom hjem til fiks ferdig middag.

Spis den slik den er, eller med en grønn salat ved siden av, noen nystekte grove rundstykker, en skje kesam og/eller hjemmelaget guacamole.

Håper denne oppskriften på enkel chili con carne faller i smak! Velbekomme!

Enkel chili con carne

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk gul paprika

  • 1 ss tomatpurè

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 1/2 ss malt spisskummen

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ts sukker

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • 1 boks chilibønner

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen kjapt i en panne. Legg til side.
  • Skjær, løk, hvitløk, paprika og chili (fjern frøene) i smått, og surr de i litt olje i pannen til løken er myk og blank.
  • Ha surrede grønnsaker og karbonadedeig over i en gryte. Tilsett tomatpure, hermetiske tomater, krydder (kajennepepper, spisskummen, oregano og chilipulver), sukker og saften av en halv lime.
  • La koke i minimum 10-15 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
  • Smak til med salt og pepper, og ha i en boks med chilibønner rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*