Enkel chili con carne – Perfekt for travle hverdager

Enkel chili con carne

Selv om chili con carne blir bare bedre og bedre jo lengre den står og putrer så er det ikke noe i veien for å lage en enklere variant med karbonadedeig og tørkede krydder. Du kan fint lage denne på 30-40 minutter, eller gjør som meg og hiv alt oppi slowcookeren, stikk på trening og kom hjem til fiks ferdig middag.

Spis den slik den er, eller med en grønn salat ved siden av, noen nystekte grove rundstykker, en skje kesam og/eller hjemmelaget guacamole.

Håper denne oppskriften på enkel chili con carne faller i smak! Velbekomme!

Enkel chili con carne

Enkel chili con carne

Ingredienser

  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1 boks chilibønner

Fremgangsmåte

Steg 1
Brun karbonadedeigen kjapt i en panne. Legg til side.
Steg 2
Skjær, løk, hvitløk, paprika og chili (fjern frøene) i smått, og surr de i litt olje i pannen til løken er myk og blank.
Steg 3
Ha surrede grønnsaker og karbonadedeig over i en gryte. Tilsett tomatpure, hermestiske tomater, krydder (kajennepepper, spiskummen, oregano og chilipulver), sukker og saften av en halv lime.
Steg 4
La koke i minimum 10-15 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 5
Smak til med salt og pepper, og ha i en boks med chilibønner rett før servering.