• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. februar 2018

Enkel chili con carne – Perfekt for travle hverdager

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel chili con carne

Selv om chili con carne blir bare bedre og bedre jo lengre den står og putrer så er det ikke noe i veien for å lage en enklere variant med karbonadedeig og tørkede krydder. Du kan fint lage denne på 30-40 minutter, eller gjør som meg og hiv alt oppi slowcookeren, stikk på trening og kom hjem til fiks ferdig middag.

Spis den slik den er, eller med en grønn salat ved siden av, noen nystekte grove rundstykker, en skje kesam og/eller hjemmelaget guacamole.

Håper denne oppskriften på enkel chili con carne faller i smak! Velbekomme!

Enkel chili con carne

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. februar 2018
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Enkel chili con carne
Ingredienser
  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1 1/2 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1 boks chilibønner
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen kjapt i en panne. Legg til side.
Steg 2
Skjær, løk, hvitløk, paprika og chili (fjern frøene) i smått, og surr de i litt olje i pannen til løken er myk og blank.
Steg 3
Ha surrede grønnsaker og karbonadedeig over i en gryte. Tilsett tomatpure, hermestiske tomater, krydder (kajennepepper, spiskummen, oregano og chilipulver), sukker og saften av en halv lime.
Steg 4
La koke i minimum 10-15 minutter, men gjerne lengre om du har tid.
Steg 5
Smak til med salt og pepper, og ha i en boks med chilibønner rett før servering.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • crock-pot
  • gryter
  • gryterett
  • slow cooked
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kanelknuter av surdeig og speltmel
Glasert sjokoladekake med bringebærmousse

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales