Lettvint kalkunwrap

Kalkunwrap

På nyttårsaften var vi samlet en stor vennegjeng, og alle hadde fått i oppgave å ta med en rett til koldtbordet. Min oppgave var blant annet å steke kalkun, og det skulle virkelig ikke stå på mengden kalkun for å si det sånn. Denne uken har vi derfor spist kalkun i to omganger, eller tre hvis vi også teller med nyttårsaften.

Gårdagens middag var en enkel kalkunwraps eller restewraps om du vil. Denne var så utrolig god og enkel, at jeg ville dele oppskriften med dere lesere. HVem vet, kanskje også dere har litt ekstra kalkun fra nyttårsaften liggende. Og ikke bare fikk vi spist opp alle resterende kalkunrester, men vi ble også kvitt noen rester av en salat, en rest av noe salsa, en dæsj lettrømme og en åpnet pakke tortillaslefser. Snakk om god gjerning! Som om ikke det var nok så kan jeg nevne at det smakte også fortreffelig, og var serveringsklar på toppen 15-20 minutter siden kalkunen allerede var ferdigstekt.

Restewrap med kalkun

Nå er det ikke hver dag man har kalkunrester liggende, men du kan også fint bruke kyllingrester.

Lettvint kalkunwraps er både sunt og godt, og dropper du også lettrømmen (og kanskje salsaen) så har du i tillegg en ypperlig matpakke.

Håper oppskriften faller i smak!

Restewraps med kalkun

Restewrap med kalkun

Ingredienser

  • 4 tortillalefser
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 gram stekt kalkun
  • 1 rødløk
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts honning
  • 1/2 ss oregano
  • Salt og pepper
  • Topping
  • Avokado
  • 8-10 cherrytomater
  • Hjertesalat
  • Lettrømme
  • Salsa

Fremgangsmåte

Steg 1
Kutt opp grønnsakene du skal fylle wrapsen med og legg disse til side. Skjær så den ferdigstekte kalkunen i passe store biter. Rødløk renses og kuttes opp i tynne båter og hvitløken finhakkes.
Steg 2
Surr hvitløken et lite minutt i litt olje i pannen. Tilsett kalkunbitene og stek i pannen til den er gjennomvarm. Ha i rødløk, rødvinseddik, honning, oregano og krydre med salt og pepper.
Steg 3
Varm tortillaslefsene i stekeovnen eller i mikroen til de er gjennomvarme.
Steg 4
Fordel grønt og kalkunbiter utover en oppvarmet tortillaslefse (gjerne grov). Topp det hele med salsa og en liten skje med lettrømme om du ønsker.