Lettvint kylling curry med kokosris og mangosalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Kylling curry med kokosris og mangosalat

Kylling curry servert med kokosris og mangosalat er en deilig middagsrett som passer like godt til hverdags som til helg. Den tropiske mangosalaten er så saftig og smakfull at tanken om å servere en saus til retten er helt fraværende.

Her snakker vi muligens en ny middagsfavoritt!

Jeg er stor fan av mangosalat, og du finner flere varianter av denne i andre middagsoppskrifter. Her er noen av mine favoritter:

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Lettvint kylling curry med kokosris og mangosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kyllingfilet

  • 1 ss 1 rød karripasta (curry paste)

  • 2 ss 2 olje

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Kokosris
  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 2 dl 2 vann

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 2 dl 2 jasminris

  • Eksotisk salat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 agurk

  • 1 stk 1 eple

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 2 stk 2 vårløk

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 160 grader, vanlig over og undervarme.
  • Rør sammen curry paste, olje, saften av en halv lime og litt salt. Fordel marinaden utover kyllingen og la den gjerne ligge en liten halvtime-time før du går i gang med resten.
  • Stek kyllingfiletene kjapt i litt olje i en stekepanne, til du har fått en fin stekeskorpe på begge sidene. Legg filetene så over i en smurt ildfastform og stek kyllingen midt i ovnen i cirka 17-20 minutter, til den er gjennomstekt. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på kyllingen. Når kyllingen har stekt ferdig tar du den ut av ovnen og lar den stå til resten er klart.
  • Rens og kutt løken i små terninger. Surr den så i litt raps- eller solsikkeolje på lav-medium varme, til den begynner å bli blank og myk. Ha i vann, kokosmelk og salt, og kok opp. Tilsett så jasminris og la det hele småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter (se anvisning på pakken). Rør om en sjelden gang ved behov. Når risen har kokt ferdig skrur du bare av platen og lar risen stå.
  • Mens risen koker og kyllingen står i stekeovnen går du i gang med å lage en mangosalat. Fjern steinen fra mangoen ved å skjære på langs på hver siden av steinen. Skjær mangoen i terninger (tips til hvordan du gjør dette finner du i denne videoen), som has over i en bolle. Vask og del agurken i terninger. Fjern kjernehuset fra et eple, som så deles opp i terninger. Ha eplet sammen med oppskåret mango og agurk, og skvis umiddelbart over saften fra en lime. Limesaften gjør at salaten blir litt friskere og motvirker også at eplebitene blir brune. Bland inn tynne skiver av vårløk helt til slutt.
  • Server kylling curryen sammen med kokosris og mangosalat, og nyt et magert og godt middagsmåltid.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*