
I dag har en lettvint quesadilla med kylling, salsa og rømme funnet veien til Det glade kjøkken. Egentlig perfekt når du er på jakt etter enkel helgemat, men også når du har ferie og du har lyst til andre ting enn å stå på kjøkkenet. Vil du lage en sunnere hverdagsvariant kan du for eksempel bytte ut rømmen med mager kesam, og bruke en mager hvitost. Når det gjelder tortillaslefsene så pleier jeg som regel bestandig å gå for fullkornsvarianten, fordi jeg synes den smaker like godt.
Jeg skal innrømme at jeg denne gangen brukte ferdig fajitaskrydder i oppskriften. Det vesle glasset med hjemmelaget fajitaskrydder jeg hadde stående var tomt, og jeg gikk for en lettvint løsning. Når det gjelder salsaen så laget jeg denne selv på få minutter, etter denne oppskriften. Jeg grovkuttet rett og slett alle ingrediensene og hadde de i en foodprosessor/matmølle, og kjørte det sammen i noen få sekunder til alt var godt blandet. Jeg kunne så klart gjort min flid og finkuttet alle ingrediensene, men også her er stikkordet lettvint løsning.
