• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. juli 2018

Lettvint kyllingquesadillas med salsa og rømme

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllingquesadillas

I dag har en lettvint kyllingquesadillas med salsa og rømme funnet veien til Det glade kjøkken. Egentlig perfekt når du er på jakt etter enkel helgemat, men også når du har ferie og du har lyst til andre ting enn å stå på kjøkkenet. Vil du lage en sunnere hverdagsvariant kan du for eksempel bytte ut rømmen med mager kesam, og bruke en mager hvitost. Når det gjelder tortillaslefsene så pleier jeg som regel bestandig å gå for fullkornsvarianten, fordi jeg synes den smaker like godt.

Jeg skal innrømme at jeg denne gangen brukte ferdig fajitaskrydder i oppskriften. Det vesle glasset med hjemmelaget fajitaskrydder jeg hadde stående var tomt, og jeg gikk for en lettvint løsning. Når det gjelder salsaen så laget jeg denne selv på få minutter, etter denne oppskriften. Jeg grovkuttet rett og slett alle ingrediensene og hadde de i en foodprosessor/matmølle, og kjørte det sammen i noen få sekunder til alt var godt blandet. Jeg kunne så klart gjort min flid og finkuttet alle ingrediensene, men også her er stikkordet lettvint løsning.

Quesadillas med rømme og salsa
Quesadillas med rømme og salsa

Enkel kyllingquesadillas

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. juli 2018
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Kyllingquesadillas
Ingredienser
  • 4 fullkorntortillas
  • 500 gram kyllingfilet
  • 2 ss fajitaskrydder
  • 150 gram ost
  • 6 vårløk
  • 1 avokado
  • Tilbehør
  • Salsa
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Lag tomatsalsaen, og la den få stå og trekke mens du gjør klart resten.
Steg 2
Del kyllingen opp i strimler og stek den kjapt i en varm stekepanne. Mot slutten av steketiden blander du inn fajitaskrydderet, enten ferdig kjøpt eller hjemmelaget. Legg den ferdigstekte kyllingen over på et fat, og gjør ren stekepannen.
Steg 3
Mens kyllingen freser i pannen har du tid til å skjære opp grønnsakene. Del avokadoen opp i biter, vårløken i skiver.
Steg 4
Legg en tortillaslefse i den rene stekepannen og følg på med kylling, litt revet hvitost, avokado og vårløk. Brett tortillaslefsen sammen til en halvmåne med fyllet inni. Bruker du en stor stekepanne, og du fortsatt har plass i pannen, kan du legge på enda en lefse og gjenta prosessen slik at du har sammenbrettede lefser på hver sin halvdel.
Steg 5
Stek tortillaslefsen på medium varme, gjerne med lokket på, slik at osten smelter og du får en gyllen farge under. Snu de slik at du også får stekt de på den andre siden. Server nystekt kyllingquesadillas med salsa og rømme ved siden av. Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • quesadillas
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Froyo med mango og kokos
Sommerlig falafelsalat

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales