Lettvint kyllingquesadillas med salsa og rømme

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kyllingquesadillas

I dag har en lettvint quesadilla med kylling, salsa og rømme funnet veien til Det glade kjøkken. Egentlig perfekt når du er på jakt etter enkel helgemat, men også når du har ferie og du har lyst til andre ting enn å stå på kjøkkenet. Vil du lage en sunnere hverdagsvariant kan du for eksempel bytte ut rømmen med mager kesam, og bruke en mager hvitost. Når det gjelder tortillaslefsene så pleier jeg som regel bestandig å gå for fullkornsvarianten, fordi jeg synes den smaker like godt.

Jeg skal innrømme at jeg denne gangen brukte ferdig fajitaskrydder i oppskriften. Det vesle glasset med hjemmelaget fajitaskrydder jeg hadde stående var tomt, og jeg gikk for en lettvint løsning. Når det gjelder salsaen så laget jeg denne selv på få minutter, etter denne oppskriften. Jeg grovkuttet rett og slett alle ingrediensene og hadde de i en foodprosessor/matmølle, og kjørte det sammen i noen få sekunder til alt var godt blandet. Jeg kunne så klart gjort min flid og finkuttet alle ingrediensene, men også her er stikkordet lettvint løsning.

Enkel quesadilla med kylling

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

stk
Tilberedning

25

minutter

Ingredienser

  • 4 stk fullkorntortillas

  • 500 gram kyllingfilet

  • 2 ss fajitaskrydder

  • 150 gram ost

  • 6 stk vårløk

  • 1 stk avokado

  • Tilbehør
  • Salsa

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Lag salsaen, og la den få stå og trekke mens du gjør klart resten.
  • Del kyllingen opp i strimler og stek den kjapt i en varm stekepanne. Mot slutten av steketiden blander du inn fajitaskrydderet, enten ferdig kjøpt eller hjemmelaget. Legg den ferdigstekte kyllingen over på et fat, og gjør ren stekepannen.
  • Mens kyllingen freser i pannen har du tid til å skjære opp grønnsakene. Del avokadoen opp i biter, vårløken i skiver.
  • Legg en tortillaslefse i den rene stekepannen og følg på med kylling, litt revet hvitost, avokado og vårløk. Brett tortillaslefsen sammen til en halvmåne med fyllet inni. Bruker du en stor stekepanne, og du fortsatt har plass i pannen, kan du legge på enda en lefse og gjenta prosessen slik at du har sammenbrettede lefser på hver sin halvdel.
  • Stek tortillaslefsen på medium varme, gjerne med lokket på, slik at osten smelter og du får en gyllen farge under. Snu de slik at du også får stekt de på den andre siden. Server nystekt kyllingquesadilla med salsa og rømme ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*