Lettvint kyllingsalat med rød pesto

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Lettvint kyllingsalat med rød pesto - FB

Det har blitt mange fiskemiddager i det siste, og særlig  har det gått i torsk som nå er i høysesong. Men det er bra med litt variasjon og derfor føltes det ekstra godt å lage denne lettvinte kyllingsalaten med rød pesto.

Kyllingbrystene stekte jeg først noen minutter i pannen, før de så ble satt i stekeovnen på forholdsvis lav varme mens jeg gjorde klart resten. Resultatet ble en svært saftig kylling, samtidig som at minuttene i pannen fikk fremhevet den gode smaken.

Hvis du er i stemning for flere andre kyllingsalater så kan du også sjekke denne kyllingsalaten med rød pesto og denne pastasalaten med kylling og soltørkede tomater.

Lykke til med kokkeleringen!

Banner - Mat du blir glad av

Lettvint kyllingsalat med rød pesto

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 kyllingfileter

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 125 gram 125 Pasta penne

  • Rød pesto
  • 1 lite glass 1 med soltørkede tomater

  • 2 ss 2 ss olivenolje

  • 1 ss 1 ss pinjekjerner

  • 10 blader 10 basilikum

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 klype 1 klype maldonsalt

  • Salat
  • Bladsalat

  • 1/2 stk 1/2 spisspaprika

  • 1 stk 1 mango

  • 3 stk 3 vårløk

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 100-110 grader vanlig over- og undervarme.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de så kjapt i litt olje i en panne. Kyllingen skal ikke gjennomstekes men bare et 1-2 minutter til du får en stekeskorpe.
  • Legg kyllingen over i en smurt ildfastform og sett inn et steketermometer. Siden kjernetemperaturen øker også etter at du tar kyllingen ut av ovnen så pleier jeg å ta ut formen på når termometeret viser 63 grader. La kyllingfiletene hvile i cirka 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen.
  • Mens kyllingen steker kan du gjøre klar resten. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen har kokt ferdig heller du den over i et dørslag.
  • Lag den røde pestoen. Ha soltørkede tomater, litt olivenolje, basilikumblader (cirka 10), hvitløk, pinjekjerner og salt i en liten beholder. Kjør sammen med en stavmikser til du har en passe tykk pesto. Smak til med eventuelt mer salt.
  • Skyll/vask bladsalat, paprika og vårløk. Kutt paprika i strimler og vårløk i tynne skiver. Skjær steinen ut av mangoen og del den opp i terninger.
  • Blant pesto med ferdigkokt pasta og vend det forsiktig inn med salaten. Skjær opp kyllingen og legg den pent over salaten. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*