• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. mars 2019

Lettvint kyllingsalat med rød pesto

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lettvint kyllingsalat med rød pesto - FB

Det har blitt mange fiskemiddager i det siste, og særlig  har det gått i torsk som nå er i høysesong. Men det er bra med litt variasjon og derfor føltes det ekstra godt å lage denne lettvinte kyllingsalaten med rød pesto.

Kyllingbrystene stekte jeg først noen minutter i pannen, før de så ble satt i stekeovnen på forholdsvis lav varme mens jeg gjorde klart resten. Resultatet ble en svært saftig kylling, samtidig som at minuttene i pannen fikk fremhevet den gode smaken.

Hvis du er i stemning for flere andre kyllingsalater så kan du også sjekke denne kyllingsalaten med rød pesto og denne pastasalaten med kylling og soltørkede tomater.

Lykke til med kokkeleringen!

Kyllingsalat med rød pesto

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. mars 2019
  • 2 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
kyllingsalat med rød pesto - FB
Ingredienser
  • 2 kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • Pasta penne
  • Rød pesto
  • 1 lite glass med soltørkede tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss pinjekjerner
  • 8-10 basilikumblader
  • 1 liten fedd hvitløk
  • 1 klype maldonsalt
  • Salat
  • Bladsalat
  • 1/2 spisspaprika
  • 1 mango
  • 3 vårløk
  • Parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 100-110 grader vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de så kjapt i litt olje i en panne. Kyllingen skal ikke gjennomstekes men bare et 1-2 minutter til du får en stekeskorpe.
Steg 3
Legg kyllingen over i en smurt ildfastform og sett inn et steketermometer. Siden kjernetemperaturen øker også etter at du tar kyllingen ut av ovnen så pleier jeg å ta ut formen på når termometeret viser 63 grader. La kyllingfiletene hvile i cirka 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen.
Steg 4
Mens kyllingen steker kan du gjøre klar resten. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen har kokt ferdig heller du den over i et dørslag.
Steg 5
Lag den røde pestoen. Ha soltørkede tomater, litt olivenolje, basilikumblader (cirka 10), hvitløk, pinjekjerner og salt i en liten beholder. Kjør sammen med en stavmikser til du har en passe tykk pesto. Smak til med eventuelt mer salt.
Steg 6
Skyll/vask bladsalat, paprika og vårløk. Kutt paprika i strimler og vårløk i tynne skiver. Skjær steinen ut av mangoen og del den opp i terninger.
Steg 7
Blant pesto med ferdigkokt pasta og vend det forsiktig inn med salaten. Skjær opp kyllingen og legg den pent over salaten. Håper det smaker!

 

Stikkord

  • kyllingsalat
  • middagssalat
  • Pasta
  • pastasalat
  • salat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fastelavnsboller med krem og syltetøy
Stekt skrei med risotto

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales