Lettvint kyllingsalat med rød pesto

Lettvint kyllingsalat med rød pesto - FB

Det har blitt mange fiskemiddager i det siste, og særlig  har det gått i torsk som nå er i høysesong. Men det er bra med litt variasjon og derfor føltes det ekstra godt å lage denne lettvinte kyllingsalaten med rød pesto.

Kyllingbrystene stekte jeg først noen minutter i pannen, før de så ble satt i stekeovnen på forholdsvis lav varme mens jeg gjorde klart resten. Resultatet ble en svært saftig kylling, samtidig som at minuttene i pannen fikk fremhevet den gode smaken.

Hvis du er i stemning for flere andre kyllingsalater så kan du også sjekke denne kyllingsalaten med rød pesto og denne pastasalaten med kylling og soltørkede tomater.

Lykke til med kokkeleringen!

Kyllingsalat med rød pesto

kyllingsalat med rød pesto - FB

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • Pasta penne
  • Rød pesto
  • 1 lite glass med soltørkede tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss pinjekjerner
  • 8-10 basilikumblader
  • 1 liten fedd hvitløk
  • 1 klype maldonsalt
  • Salat
  • Bladsalat
  • 1/2 spisspaprika
  • 1 mango
  • 3 vårløk
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 100-110 grader vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de så kjapt i litt olje i en panne. Kyllingen skal ikke gjennomstekes men bare et 1-2 minutter til du får en stekeskorpe.
Steg 3
Legg kyllingen over i en smurt ildfastform og sett inn et steketermometer. Siden kjernetemperaturen øker også etter at du tar kyllingen ut av ovnen så pleier jeg å ta ut formen på når termometeret viser 63 grader. La kyllingfiletene hvile i cirka 5-10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen.
Steg 4
Mens kyllingen steker kan du gjøre klar resten. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen har kokt ferdig heller du den over i et dørslag.
Steg 5
Lag den røde pestoen. Ha soltørkede tomater, litt olivenolje, basilikumblader (cirka 10), hvitløk, pinjekjerner og salt i en liten beholder. Kjør sammen med en stavmikser til du har en passe tykk pesto. Smak til med eventuelt mer salt.
Steg 6
Skyll/vask bladsalat, paprika og vårløk. Kutt paprika i strimler og vårløk i tynne skiver. Skjær steinen ut av mangoen og del den opp i terninger.
Steg 7
Blant pesto med ferdigkokt pasta og vend det forsiktig inn med salaten. Skjær opp kyllingen og legg den pent over salaten. Håper det smaker!