Lettvint pasta med chorizo og spanske kjøttboller

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Lettvint pasta med chorizo og spanske kjøttboller

Da var det bare å gyve løs på nok en uke og ønske de litt enkle hverdagsmiddagene velkommen. I dag har har publisert en lettvint pastarett med chorizo og spanske kjøttboller. En enkel middagsrett som ikke behøver å ta mer enn  20-25 minutter å lage, i hvert fall hvis du kjøper ferdige kjøttboller eller har det liggende i fryseren. Selv kjøpte jeg noen gode og spanske tapaskjøttboller fra Jens Eide, men jeg har også en oppskrift på spanske kjøttboller liggende på bloggen om du har litt ekstra tid.

Server pasta med chorizo og spanske kjøttboller i flate eller dype tallerkener. Sett frem parmesan slik at hver enkelt kan rive over en passe mengde.

Vel bekomme!

Pasta med chorizo og spanske kjøttboller

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 200 gram pasta penne (fullkorn)

  • 1 stk løk

  • 3 fedd hvitløk

  • Olivenolje

  • Flaksalt

  • Pepper

  • 1/2 ts paprikapulver

  • 75 gram chorizo

  • 250 gram spanske kjøttboller

  • 1 boks (400 gram) hermetiske cherrytomater

  • 1 boks sorte bønner

  • 2 never fersk spinat

  • Fersk basilikum

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Start med å koke pastaen etter anvisning på pakken. Når den er al dente har du den over i et dørslag og lar den renne av seg.
  • Rens og finhakk løk og hvitløk. Surr løken i litt olivenolje i en panne, sammen med salt, pepper og paprikapulver.
  • Del chorizoen opp i små terninger eller skiver og ha den og de spanske kjøttbollene i pannen med løken. La surre i noen minutter.
  • Tilsett en stor boks med hermetiske cherrytomater (jeg foretrekker Mutti) og la det putre videre. Bland inn kokte pastarør.
  • Hell en boks med sorte bønner i et dørslag og skyll de lett i kaldt vann. Du kan også bruke linser om du foretrekker. Ha så både bønner og et par never spinat sammen med resten. La det hele koke noen minutter til bønnene er varme og spinaten har begynt å falle sammen.
  • Strø over litt fersk, grovhakket basilikum noen minutter før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*