Da var det bare å gyve løs på nok en uke og ønske de litt enkle hverdagsmiddagene velkommen. I dag har har publisert en lettvint pastarett med chorizo og spanske kjøttboller. En enkel middagsrett som ikke behøver å ta mer enn 20-25 minutter å lage, i hvert fall hvis du kjøper ferdige kjøttboller eller har det liggende i fryseren. Selv kjøpte jeg noen gode og spanske tapaskjøttboller fra Jens Eide, men jeg har også en oppskrift på spanske kjøttboller liggende på bloggen om du har litt ekstra tid.
Server pasta med chorizo og spanske kjøttboller i flate eller dype tallerkener. Sett frem parmesan slik at hver enkelt kan rive over en passe mengde.
Vel bekomme!
Kjapp pasta med chorizo og spanske kjøttboller
- 26. juni 2018
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 200 gram pasta penne (fullkorn)
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- Olivenolje
- Flaksalt
- Pepper
- 1/2 ts paprikapulver
- 75 gram chorizo
- 250 gram spanske kjøttboller
- 1 boks (400 gram) hermetiske cherrytomater
- 1 boks sorte bønner
- 2 never fersk spinat
- Fersk basilikum
- Parmesan
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å koke pastaen etter anvisning på pakken. Når den er al dente har du den over i et dørslag og lar den renne av seg.
- Steg 2
- Rens og finhakk løk og hvitløk. Surr løken i litt olivenolje i en panne, sammen med salt, pepper og paprikapulver.
- Steg 3
- Del chorizoen opp i små terninger eller skiver og ha den og de spanske kjøttbollene i pannen med løken. La surre i noen minutter.
- Steg 4
- Tilsett en stor boks med hermetiske cherrytomater (jeg foretrekker Mutti) og la det putre videre. Bland inn kokte pastarør.
- Steg 5
- Hell en boks med sorte bønner i et dørslag og skyll de lett i kaldt vann. Du kan også bruke linser om du foretrekker. Ha så både bønner og et par never spinat sammen med resten. La det hele koke noen minutter til bønnene er varme og spinaten har begynt å falle sammen.
- Steg 6
- Strø over litt fersk, grovhakket basilikum noen minutter før servering.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.