
Når samboeren er ute og reiser så går jeg ofte for lettvinte middagsløsninger, som krever liten innsats og er serveringsklare på under halvtimen. Den siste favoritten i rekken er lettvint pitapizza, perfekt når man skal lage noe enkelt og dersom man skal lage middag for én. Det er heller ikke noe i veien for å servere disse pizzaene dersom man er flere. Sett frem masse spennende ingredienser, gjerne mye grønt, og la hvert enkelt familiemedlem lage sin egen vri på pizzaen.

En forutsetning for å lage pitapizzaer er at du har pitabrød tilgjengelig. Du finner en oppskrift på flate pitabrød her, som er ypperlige å oppbevare i fryseren. Selv hadde jeg en bunke liggende etter forrige gang jeg serverte greske gyros. Du kan også bruke vanlige pitabrød, men de er litt mindre enn de flate pitabrødene jeg lager. Jeg pleier ofte å fryse ned overskudd av pizzasaus når jeg lager pizza, og denne gangen var jeg så heldig at jeg fant en ekstra smakfull variant av soltørkede tomater samt en liten porsjon med basilikumpesto liggende i fryseskapet.
I oppskriften har jeg beregnet 1-2 pitabrød per person. Selv trengte jeg to pitapizzaer for å bli mett, men har man små barn eller er småspist så holder det sikkert med én. Lykke til!