Av og til lager jeg mat som jeg er usikker på om er avansert nok til å publiseres på bloggen. Disse lettvinte tortillapizzaene er en slik oppskrift.
Etter helgas pizzarunde hadde jeg både pizzasaus, mozzarella og litt ekstra spekeskinke liggende i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg en liten bit karbonadedeig som jeg gjerne skulle brukt opp. Resultatet ble fire lettvinte tortillapizzaer, to med spekeskinke og to med karbonadedeig, nok til både samboeren min og meg. Siden jeg allerede hadde laget pizzasausen så kunne jeg servere disse enkle pizzaene innen 15 minutter. Hvis du ikke har pizzasaus til overs så har jeg tidligere publisert en oppskrift på en svært enkel pizzasaus som ikke trenger koking.
Håper du lot deg inspirere!

Lettvint tortillapizza
- 5. oktober 2017
- 4 stk
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 4 fullkorntortillas
- 4 ss tomat-/pizzasaus
- 125 gram mozzarella
- Tips til topping
- Karbonadedeig
- Spekeskinke
- Sopp
- Ruccola
- Pinjekjerner
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 250 grader vanlig over og undervarme.
- Steg 2
- Smøre et lite lag med pizzasaus utover hver tortilla. Jo tynnere konsistens det er på pizzasausen, jo mer tilbakeholden må du være med mengden du brer utover.
- Steg 3
- Ha så på mozzarella eller revet ost, og følg så på med karbonadedeig, spekeskinke, sopp eller annen ønsket topping.
- Steg 4
- Stek tortillapizzaene på et bakepapirkledd stekebrett i 5-7 minutter, til osten er smeltet og tortillasene begynner å få farge i kantene.
- Steg 5
- Ha over litt ruccola og eventuelt pinjekjerner rett før servering.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.