Målet mitt er å spise fisk minst to ganger i uka, gjerne en variasjon av både fet og mager fisk. Denne gangen falt valget på en enkel lakserett, nemlig limemarinert laks med avokado- og eplesalat.
Dette er en svært kjapp og enkel hverdagsrett, og middagen er klar på cirka 20 minutter. Mens laksen står i ovnen har man både tid til å gjøre klar salaten, ta oppvask og dekke på. Perfekt når man enten kommer fra trening eller kanskje er litt sent ute med middagen.
Tips! Bland gjerne inn litt vårløk i salaten for å få litt mer smak på den, eller kanskje en halv mango for å få frem en enda mer fruktigere smak hvis ønskelig.
Server limemarinert laks med avokado- og eplesalat, med en liten skje kesam eller lettrømme og ris om ønskelig.
Håper oppskriften faller i smak!
Limemarinert laks med avokado- og eplesalat
- 13. januar 2016
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Limemarinert laks
- 500 gram laksefilet
- 1 ss soyasaus
- 1 lime
- Salt
- Avokado og eplesalat
- 1/2 agurk
- 1 spisspaprika
- 1 eple
- 1 avokado
- 10 cherrytomater
- 1 skvis sitron
- Forslag til tilbehør
- lettrømme eller kesam
- Ris
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 200 grader.
- Steg 2
- Skjær laksen i porsjonstykker hvis den ikke er det fra før, og legg stykkene i en smurt ildfastform.
- Steg 3
- Hell soyasaus over fisken og skvis saften av en lime over. Krydre laksen med salt, og la den stå på benken til ovnen er forvarmet. Stek laksen midt i ovnen i 12-15 minutter.
- Steg 4
- Vask frukt og grønnsaker.
- Steg 5
- Kutt agurk, eple og paprika i jevnstore terninger. Del tomatene i fire. Ha frukt og grønt over i en liten skål ,og skvis litt sitronsaft over slik at eplene ikke blir brune mens du venter på at maten er klar.
- Steg 6
- Del avokadoen i to, og fjern steinen i midten (pass på at du ikke skjærer deg). Del avokadoen opp i terninger den også, og bland det inn med resten.
- Steg 7
- Server den limemarinerte laksen mens den enda er varm, med avokadosalat, rømme og eventuelt ris. Vel bekomme!
Kjapp, enkel og veldig god!
Takk 🙂