Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Målet mitt er å spise fisk minst to ganger i uka, gjerne en variasjon av både fet og mager fisk. Denne gangen falt valget på en enkel lakserett, nemlig limemarinert laks med avokado- og eplesalat.

Dette er en svært kjapp og enkel hverdagsrett, og middagen er klar på cirka 20 minutter.  Mens laksen står i ovnen har man både tid til å gjøre klar salaten, ta oppvask og dekke på. Perfekt når man enten kommer fra trening eller kanskje er litt sent ute med middagen.

Tips! Bland gjerne inn litt vårløk i salaten for å få litt mer smak  på den, eller kanskje en halv mango for å få frem en enda mer fruktigere smak hvis ønskelig.

Server limemarinert laks med avokado- og eplesalat, med en liten skje kesam eller lettrømme og ris om ønskelig.

Håper oppskriften faller i smak!

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Limemarinert laks

Ingredienser

  • Limemarinert laks
  • 500 gram laksefilet
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime
  • Salt
  • Avokado og eplesalat
  • 1/2 agurk
  • 1 spisspaprika
  • 1 eple
  • 1 avokado
  • 10 cherrytomater
  • 1 skvis sitron
  • Forslag til tilbehør
  • lettrømme eller kesam
  • Ris

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader.
Steg 2
Skjær laksen i porsjonstykker hvis den ikke er det fra før, og legg stykkene i en smurt ildfastform.
Steg 3
Hell soyasaus over fisken og skvis saften av en lime over. Krydre laksen med salt, og la den stå på benken til ovnen er forvarmet. Stek laksen midt i ovnen i 12-15 minutter.
Steg 4
Vask frukt og grønnsaker.
Steg 5
Kutt agurk, eple og paprika i jevnstore terninger. Del tomatene i fire. Ha frukt og grønt over i en liten skål ,og skvis litt sitronsaft over slik at eplene ikke blir brune mens du venter på at maten er klar.
Steg 6
Del avokadoen i to, og fjern steinen i midten (pass på at du ikke skjærer deg). Del avokadoen opp i terninger den også, og bland det inn med resten.
Steg 7
Server den limemarinerte laksen mens den enda er varm, med avokadosalat, rømme og eventuelt ris. Vel bekomme!

Kjapp, enkel og veldig god!