• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. januar 2016

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Målet mitt er å spise fisk minst to ganger i uka, gjerne en variasjon av både fet og mager fisk. Denne gangen falt valget på en enkel lakserett, nemlig limemarinert laks med avokado- og eplesalat.

Dette er en svært kjapp og enkel hverdagsrett, og middagen er klar på cirka 20 minutter.  Mens laksen står i ovnen har man både tid til å gjøre klar salaten, ta oppvask og dekke på. Perfekt når man enten kommer fra trening eller kanskje er litt sent ute med middagen.

Tips! Bland gjerne inn litt vårløk i salaten for å få litt mer smak  på den, eller kanskje en halv mango for å få frem en enda mer fruktigere smak hvis ønskelig.

Server limemarinert laks med avokado- og eplesalat, med en liten skje kesam eller lettrømme og ris om ønskelig.

Håper oppskriften faller i smak!

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. januar 2016
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Limemarinert laks
Ingredienser
  • Limemarinert laks
  • 500 gram laksefilet
  • 1 ss soyasaus
  • 1 lime
  • Salt
  • Avokado og eplesalat
  • 1/2 agurk
  • 1 spisspaprika
  • 1 eple
  • 1 avokado
  • 10 cherrytomater
  • 1 skvis sitron
  • Forslag til tilbehør
  • lettrømme eller kesam
  • Ris
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader.
Steg 2
Skjær laksen i porsjonstykker hvis den ikke er det fra før, og legg stykkene i en smurt ildfastform.
Steg 3
Hell soyasaus over fisken og skvis saften av en lime over. Krydre laksen med salt, og la den stå på benken til ovnen er forvarmet. Stek laksen midt i ovnen i 12-15 minutter.
Steg 4
Vask frukt og grønnsaker.
Steg 5
Kutt agurk, eple og paprika i jevnstore terninger. Del tomatene i fire. Ha frukt og grønt over i en liten skål ,og skvis litt sitronsaft over slik at eplene ikke blir brune mens du venter på at maten er klar.
Steg 6
Del avokadoen i to, og fjern steinen i midten (pass på at du ikke skjærer deg). Del avokadoen opp i terninger den også, og bland det inn med resten.
Steg 7
Server den limemarinerte laksen mens den enda er varm, med avokadosalat, rømme og eventuelt ris. Vel bekomme!

Stikkord

  • salat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget Bali kyllinggryte
Pasta med kylling og soltørkede tomater

Relaterte innlegg

Thaigryte med torsk
16. februar 2021

Thaigryte med torsk

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing
9. februar 2021

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing

Fiskekaker av torsk og hyse
2. februar 2021

Fiskekaker av torsk og hyse

2 comments

  • Stian
    14. januar 2016

    Kjapp, enkel og veldig god!

    • Rolf-Anders
      15. januar 2016

      Takk 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales