Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

Målet mitt er å spise fisk minst to ganger i uka, gjerne en variasjon av både fet og mager fisk. Denne gangen falt valget på en enkel lakserett, nemlig limemarinert laks med avokado- og eplesalat.

Dette er en svært kjapp og enkel hverdagsrett, og middagen er klar på cirka 20 minutter.  Mens laksen står i ovnen har man både tid til å gjøre klar salaten, ta oppvask og dekke på. Perfekt når man enten kommer fra trening eller kanskje er litt sent ute med middagen.

Tips! Bland gjerne inn litt vårløk i salaten for å få litt mer smak  på den, eller kanskje en halv mango for å få frem en enda mer fruktigere smak hvis ønskelig.

Server limemarinert laks med avokado- og eplesalat, med en liten skje kesam eller lettrømme og ris om ønskelig.

Håper oppskriften faller i smak!

Limemarinert laks med avokado- og eplesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Ovnsbaking

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Limemarinert laks
  • 500 gram 500 laksefilet

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1 stk 1 lime

  • Salt

  • Avokado og eplesalat
  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 stk 1 eple

  • 1 stk 1 avokado

  • 10 stk 10 cherrytomater

  • 1 skvis 1 sitron

  • Forslag til tilbehør
  • lettrømme eller kesam

  • Ris

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skjær laksen i porsjonstykker hvis den ikke er det fra før, og legg stykkene i en smurt ildfastform.
  • Hell soyasaus over fisken og skvis saften av en lime over. Krydre laksen med salt, og la den stå på benken til ovnen er forvarmet. Stek laksen midt i ovnen i 12-15 minutter.
  • Vask frukt og grønnsaker.
  • Kutt agurk, eple og paprika i jevnstore terninger. Del tomatene i fire. Ha frukt og grønt over i en liten skål ,og skvis litt sitronsaft over slik at eplene ikke blir brune mens du venter på at maten er klar.
  • Del avokadoen i to, og fjern steinen i midten (pass på at du ikke skjærer deg). Del avokadoen opp i terninger den også, og bland det inn med resten.
  • Server den limemarinerte laksen mens den enda er varm, med avokadosalat, rømme og eventuelt ris. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Kjapp, enkel og veldig god!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*