Linsegrateng med potet

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Kjøttefri linsegrateng

Det begynner å bli en stund siden første gangen jeg laget denne linsegratengen med potetlokk. En god og kjøttfri linsegrateng som metter skikkelig godt. Det er nemlig noen av kriteriene når vi spiser kjøttfritt til middag, det må mette og ikke minst at det fortsatt må smake godt. En annen kjøttfri formrett jeg kan anbefale er for øvrig en oppskrift på lasagne med halloumi, som jeg tidligere har publisert på bloggen.

Se også: Kjøttfrie middager

Når det er sagt så er ikke dette middagen du kaster sammen på en liten halvtime. Grønnsakene bør stå og putre litt for å få utviklet smak, og så bør du beregne en godt halvtime i ovnen avslutningsvis. Samtidig så er det bare å utnytte tiden mens linsegratengen står i ovnen, til å ta oppvask, rydde kjøkken og dekke bordet. Det er derfor jeg liker formretter så godt, at man kan ta store deler av oppvasken mens man bare venter på at maten skal bli ferdig.

Håper denne oppskriften på linsegrateng med potet faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Linsegrateng med potetlokk

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 4 stk 4 sjampinjonger (valgfritt)

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 stk 1 grønn paprika

  • 1 stk 1 rød chili

  • Olivenolje til steking

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 400 gram 400 hermetiske tomater

  • 2 dl 2 utblandet grønnsaksbuljong

  • 2 ts 2 oregano

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper

  • 2 bokser 2 røde linser

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • Potetlokk
  • 4 stk 4 store poteter

  • 1,5 dl 1,5 fløte

  • 1 ts 1 timian

  • 1 ts 1 salt

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • Topping
  • 1 neve 1 revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Start med å gjøre klar grønnsakene. Skrell løk og gulrøtter og del de opp i smått. Soppen skjæres i skiver, fjern frøene fra paprika og chili, og kutt også disse opp i smått.
  • Surr alle grønnsakene i en god klunk olivenolje i en gryte, til grønnsakene blir blanke å myke. Lag en liten grop i gryten, hvor du tilsetter par skjeer med tomatpuré. La tomatpuréen frese et lite minutt før du har i en stor boks hermetiske tomater, utblandet grønnsaksbuljong, tørket oregano og kajennepepper. La gryten koke i 10-15 minutter.
  • Mens gryten koker kan du gå i gang med potetene. Skrell potetene og del de så opp i tynne skiver. Kok potetene 5 minutter i fløte, timian og salt. Bland så inn litt revet hvitost.
  • Skyll linsene godt i kaldt vann i et dørslag. Ha linsene i grønnsakssausen/-gryten og smak til med salt og pepper. Kok videre et par minutter. Gryten skal være veldig tykk.
  • Fordel linsegryten i en smurt ildfastform. Fordel potetene med fløteblanding på toppen av dette, og ha over litt revet hvitost.
  • Stek linsegratengen i 30-35 minutter på 200 grader (forvarmet ovn). Gratengen bør avkjøles i 10-15 minutter før den serveres. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*