
Det begynner å bli en stund siden første gangen jeg laget denne linsegratengen med potetlokk. En god og kjøttfri linsegrateng som metter skikkelig godt. Det er nemlig noen av kriteriene når vi spiser kjøttfritt til middag, det må mette og ikke minst at det fortsatt må smake godt. En annen kjøttfri formrett jeg kan anbefale er for øvrig en oppskrift på lasagne med halloumi, som jeg tidligere har publisert på bloggen.
Se også: Kjøttfrie middager
Når det er sagt så er ikke dette middagen du kaster sammen på en liten halvtime. Grønnsakene bør stå og putre litt for å få utviklet smak, og så bør du beregne en godt halvtime i ovnen avslutningsvis. Samtidig så er det bare å utnytte tiden mens linsegratengen står i ovnen, til å ta oppvask, rydde kjøkken og dekke bordet. Det er derfor jeg liker formretter så godt, at man kan ta store deler av oppvasken mens man bare venter på at maten skal bli ferdig.
Håper denne oppskriften på linsegrateng med potet faller i smak!
