Linsegryte med kikerter og kokos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Linsegryte med kikerter og spinat

I går var det skikkelig gråvær i Oslo, og jeg bestemte meg for å lage en enkel linsegryte med kikerter, spinat og kokosmelk. Gryten er full av smak, og ble laget på under halvtimen. Perfekt på en skikkelig grå høstdag. Oppskriften er inspirert av en tidligere oppskrift på linsegryte med blomkål og kokosmelk.

Har du tørre linser liggende i et skap, kan jeg anbefale å bruke dem. Da får du litt mer substans i retten, men koketiden blir noe lengre. Beregn i så fall rundt 125 gram linser, og øk mengden vann med cirka 1,5 – 2 dl, siden linsene kommer til absorbere en del vann.

Du må gjerne servere ris til denne gryten, men selv valgte jeg nanbrød for anledningen. Har du ekstra god tid kan du lage hjemmelagede nanbrød.

PS! Glad i gryter? I boken min, Mat du blir glad av, har jeg et helt kapittel fylt med hverdagsgryter og -panner som kan lages på under halvtimen.

Linsegryte med kikerter og kokos

4.0 fra 25 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Total time

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 3 cm ingefær

  • 2 store tomater

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts gurkemeie

  • 1/2 ts spisskummen

  • 1 ts garam masala

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 2,5 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 250 gram kikerter i lake (drenert vekt)

  • 250 gram grønne linser i lake (drenert vekt)

  • 65 gram spinat

  • 1 stk lime

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Nanbrød

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddene. Skrap ut frøene fra chilien og finhakk den. Skrell ingefæren og riv den fint på et rivjern. Skjær tomatene i terninger.
  • Surr løken i en god klunk med olivenolje. Når den begynner å bli myk tilsetter du hvitløk, chili og ingefær, og surrer videre et lite minutt. Ha også i tomatene.
  • Tilsett gurkemeien, spisskummenet og garam masalaen og bland godt. Tilsett deretter kokosmelken og grønnsaksbuljongen og kok opp.
  • Ha kikertene og linsene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Ha dem i gryten og la den koke i 5-10 minutter.
  • På slutten av koketiden tilsetter du spinat, limesaft og smaker til med salt og pepper.
  • Varm nanbrødene kjapt i stekeovnen rett før servering. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfritt tips! Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av gluten og server ris istedenfor nanbrød som tilbehør
  • Vegansk tips! Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av laktose og server ris istedenfor nanbrød som tilbehør

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*