Linsegryte med kokosmelk og blomkål

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Linsegryte med kokos og blomkål

Forrige uke laget jeg en kjapp og enkel linsegryte med kokosmelk og blomkål, og mange har spurt om jeg kan legge ut oppskrift. Gøy når den enkle hverdagsmaten vår blir så populær blant følgerne mine.

Ofte synes jeg kjøttfrie middagsretter mangler litt konsistens. Men her synes jeg blomkålen spiller en sentral rolle, og gir mer substans i linsegryten. I tillegg serverte jeg roti (chapati) ved siden av, som er et enkelt indisk hverdagsbrød. Brødet skal ikke heve, og stekes kjapt i en stekepanne.

Linsegryte med kokos

Denne linsegryten har definitivt indiske smaker, og er kanskje ikke milevis unna en tidligere oppskrift på indisk dal. Håper du ble inspiret!

Banner - Mat du blir glad av

Linsegryte med kokosmelk og blomkål

4 fra 57 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Linsegryte
  • 250 gram 250 røde linser (nettovekt – i lake)

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chili (prøv deg frem)

  • 3 cm 3 ingefær, finrevet, frisk

  • 1 stk 1 blomkål

  • 1 ss 1 spisskummen

  • 2 ts 2 garam masala

  • 1 ss 1 gurkemeie

  • 4 dl 4 kokosmelk

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 100 gram 100 tomater

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Olje

  • Salt

  • Koriander

  • Tilbehør
  • Ris eller roti

Fremgangsmåte

  • Skyll linsene i rikelig kaldt vann i et dørslag. La vannet renne av mens du går videre med resten.
  • Rens og finhakk løk og hvitløk. Fjern steinene fra chilien og finhakk den også. Surr løk og chili i en gryte i en god klunk olje, til løken er blank og myk.
  • Skrell ingefær og riv den fint på et råkostjern. Skyll og del blomkålen opp i små buketter. Ha ingefær og oppskåret blomkål i gryten, sammen med spisskummen, garam masala og gurkemeie. Fres videre i et lite minutt, men rør ofte sik at det ikke brenner seg i bunnen. Tilsett så kokosmelk og en boks hermetiske tomater. Ha i tomater oppskåret i terninger eller biter, og la gryten koke i 5-10 minutter.
  • Tilsett de røde linsene og kok videre i ytterligere 5 minutter. Ha i litt limesaft og smak til med salt. Server linsegryten med et dryss av koriander (valgfritt), og ris eller roti. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*