Linsegryte med spinat (dal med spinat)

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Linsegryte med spinat

I dag deler jeg oppskriften på en indisk linsegryte med spinat, og er en slags saag paneer hvor osten er byttet ut med linser. Du har kanskje allerede smakt den kjente klassikeren indisk dal, denne er ikke så alt for ulik men med spinat. Jeg må innrømme at jeg digger den grønne fargen på denne retten.

Tørre linser vs linser i lake

Jeg kan anbefale å bruke tørre linser når du lager denne retten. Tørre linser har litt mer tyggemotstand enn de som ligger i lake, og gjør seg ekstra godt i denne retten. I motsetning til kikerter, erter mm så trenger du ikke å bløtlegge de på forhånd. Du kan gjøre det, men det holder å koke de i 20-30 minutter hvis ikke. Opprinnelig skal det være sorte linser i oppskriften, men får du ikke tak i det kan du bruke grønne eller røde.

Tips til hva man kan servere til linsegryten

Håper denne kjøttfrie linsegryten kan være til inspirasjon.

Banner - Mat du blir glad av

Linsegryte med spinat

5.0 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

30

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 dl tørre linser (gjerne sorte)

  • 8 dl grønnsaksbuljong

  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 4 cm ingefær

  • 1 stk rød chili

  • 3 ss ghee eller nøytral olje

  • 1/2 ts fenikkelfrø

  • 2 ts hel spiskummen

  • 1/2 ts korianderfrø

  • 2 ts garam masala

  • 200 gram spinat

  • 25 stk mynteblader

  • 2 dl vann

  • 1 dl yoghurt (naturell eller gresk)

  • 1 ts salt

  • Kajennepepper (etter smak)

  • Garam masala

  • Tilbehør
  • Ris

  • Frisk mynte eller koriander

  • Nanbrød

Fremgangsmåte

  • Start med å koke linsene. Skyll de i kaldt vann og kok de i grønnsaksbuljong, i 20-30 minutter.
  • Om du skal servere ris til, kan du med fordel også gå i gang med å koke den før du går videre med spinatsausen.
  • Skrell og finhakk løken, feddene med hvitløk og ingefæren. Del chilien i to og skrap ut frøene inni, om du ikke ønsker den ekstra sterk da. Finhakk også chilien.
  • Surr løken i en tykkpunnet gryte i en god klunk med olje. Etter 3-4 minutter tilsetter du hvitløken, ingefæren og chilien. Surr videre et par minutter på medium varme.
  • Tilsett fenikkelfrøene, den hele spisskummen, korianderfrøene og garam masalaen. Bland godt og kjenn den deilige aromaen bre om seg. Etter et par minutter tilsetter du spinatblader, mynte og havlparten vann. Legg over et lokk og la spinaten dampe til den faller litt sammen. Bland en gang iblant. Viktig at du ikke damper spinaten lengre enn du må, slik at du beholder den sterke grønnfargen.
  • Ha spinatblandingen i en blender eller foodprosessor. Ha i resten av vannet og kjør blandingen sammen til du har en knallgrønn spinatpuré. Ha puréen tilbake i gryten og sett på lav varme.
  • Bland inn de kokte linsene og yoghurten. Smak til med salt, kajennepepper og garam masala.
  • Server linsegryten med ris, nanbrød og frisk mynte eller koriander. Håper det smaker!

Notater

  • Linsegryten er naturlig glutenfri, men sjekk at buljongen ikke inneholder spor av gluten. Unngå å server nanbrød som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*