Litt sunnere kanelsnurrer

Sunnere kanelsnurrer

I dag deler jeg en oppskrift på litt sunnere kanelsnurrer, og er en ønskereprise fra flere av leserne mine.

Som du kanskje vet så endret jeg i vinter navnet på bloggen, fra Sunnere alternativ til Det glade kjøkken (du kan lese mer om dette i dette innlegget). I den sammenheng var det flere oppskrifter jeg valgte å ta bort fra bloggen, i påvente av å ta litt bedre bilder og kanskje gjøre noen små justeringer. En av oppskriftene som forsvant var en veldig populær oppskrift på litt sunnere kanelsnurrer. Denne har faktisk flere av leserne etterspurt, så nå har jeg publisert den i ny drakt med noen små justeringer.

Kanelsnurrene er laget av en stor andel fullkornshvetemel, og i både deig og fyll har jeg brukt sukrin og sukrin gold som søtning. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men disse snurrene er faktisk kjempepopulære her hjemme og den posen jeg hadde gjemt i fryseren har forlengst forsvunnet.

Nystekte litt sunnere kanelsnurrer

PS! Hvis jeg ikke har greid å overbevise deg helt enda, så kan du også sjekke ut denne oppskriften på kanelknuter.

Nyt disse sunnere kanelsnurrene med et krus nytraktet kaffe, og med litt bedre samvittighet. Håper oppskriften faller i smak!

Kanelsnurrer - Den litt sunnere varianten

Sunnere kanelsnurrer

Ingredienser

  • 400 gram fullkornshvetemel
  • 100 gram hvetemel
  • 75 gram sukker
  • 25 gram sukrin gold
  • 1 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 200 gram vaniljekesam
  • 50 gram romtemperert smør
  • Fyll
  • 45 gram romtemperert smør
  • 100 gram sukrin gold
  • 1 1/2 ss kanel
  • Pynt
  • Egg til pensling
  • Perlesukker

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle, dvs mel, gjør, søtning og kardemomme.
Steg 2
Varm opp melken til den er rundt 20 grader. Bland i vaniljekesamet og eggene, og ha det sammen med resten.
Steg 3
Elt deigen godt sammen, enten du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok eller forhånd. Benytter du en kjøkkenmaskin kan du beregne eltetid på ca 10-15 minutter, gjør du det for hånd så må du gjerne elte i 15 minutter eller så lenge du greier. Ha så i romtemperert smør oppskåret i små terninger, og elt deigen videre til at alt smøret er eltet inn i deigen.
Steg 4
Dekk bollen til med plast eller et klede og la den heve i ca 60 minutter på et lunt sted.
Steg 5
Ha så deigen utover på et melet underlag, og kjevle den så ut til en stor rektangulær leiv. Bre smøret utover. Strø så over en blanding av sukrin gold og kanel.
Steg 6
Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Kniv gjerne igjen enden slik at den fester seg til resten, og legg skjøten ned mot underlaget.
Steg 7
Del opp “rullekaken” i ca 16 like store deler, eller med en bredde på cirka 1,5 – 2 cm. Legg hver snurr over på et bakepapirkledd stekebrett. Legg over et klede og la de etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 8
Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen. Avkjøl snurrene på rist.

Disse var utrolig gode og myke! Takk for oppskriften. Familien min ble positivt overrasket 😊