Jeg har laget litt sunnere havrekjeks, med litt mindre smør og sukker enn de vanlige kjeksene. I tillegg er de 100% grove. Disse kan du spise med litt bedre samvittighet, og kan oppbevares lenge i en lufttett boks. Favoritten er havrekjeks med Misværost, deilig til kaffen eller når man er fysen på noe godt.
Hjemmelagede havrekjeks
- 26. mai 2019
- 15-20 kjeks
- 1 time(r) 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 40 gram smør eller margarin
- 1 dl melk
- 2 ss sukker
- 3 dl lettkokte havregryn
- 1 dl sammalt speltmel
- 1/4 ts salt
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du det
- Steg 1
- Smelt smøret på lav varme og bland i sukker og melk. Hell væsken over havregrynene i en bolle og la de stå å svelle i 20-30 minutter.
- Steg 2
- Bland så bakepulver med hvetemel, som så blandes inn med resten. Kna deigen godt sammen, til du har fått en god deig som du greier å forme.
- Steg 3
- Kjevle deigen utover til den er cirka 1/4 cm tykk. Stikk den så ut til kjeks, enten ved bruk av kakeformer eller et glass.
- Steg 4
- Prikk kjeksene med gaffel stek dem i cirka 30 minutter ved 185 grader, til de begynner å bli gyldne. Da ut en av kjeksene, kjenn om den begynner å bli sprø. Hvis ikke bør du steke den noen minutter til. Havrekjeksene avkjøles på rist.
Håper havrekjeksene faller i smak!