Grove og litt sunnere havrekjeks

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Havrekjeks med brunost

Jeg har laget litt sunnere havrekjeks, med litt mindre smør og sukker enn de vanlige kjeksene. I tillegg er de 100% grove. Disse kan du spise med litt bedre samvittighet, og kan oppbevares lenge i en lufttett boks. Favoritten er havrekjeks med Misværost, deilig til kaffen eller når man er fysen på noe godt.

Håper havrekjeksene faller i smak!

Grove og litt sunnere havrekjeks

4 fra 10 vurderinger
Type rett KjeksNivå: Enkel
Antall

16

kjeks
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 40 gram smør eller margarin

  • 1 dl melk

  • 2 ss sukker

  • 3 dl lettkokte havregryn

  • 1 dl sammalt speltmel

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret på lav varme og bland i sukker og melk. Hell væsken over havregrynene i en bolle og la de stå å svelle i 20-30 minutter.
  • Bland så bakepulver med hvetemel, som så blandes inn med resten. Kna deigen godt sammen, til du har fått en god deig som du greier å forme.
  • Kjevle deigen utover til den er cirka 1/4 cm tykk. Stikk den så ut til kjeks, enten ved bruk av kakeformer eller et glass.
  • Prikk kjeksene med gaffel stek dem i cirka 30 minutter ved 185 grader, til de begynner å bli gyldne. Da ut en av kjeksene, kjenn om den begynner å bli sprø. Hvis ikke bør du steke den noen minutter til. Havrekjeksene avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*