
Det hører til sjeldenhetene at jeg spiser loff, og enda sjeldnere at jeg baker det selv. Men da 17. mai stod for tur, så tenkte jeg det kunne være en god anledning å servere en luftig og hjemmelaget loff til koldtbordet. Jeg bakte like godt to stykker da jeg var i gang, så kan vi enten nyte det til litt gryterett, eller reker i sommer.

Å lage loff er veldig enkelt. Ja, egentlig enda enklere å få et godt resultat enn for grovt brød, siden man bare bruker siktet mel som inneholder mer gluten. Jeg gjorde imidlertid en liten vri da jeg satte loffdeigen, og laget den basert på en liten gjærstarter. Dette er ikke nødvendig for et godt resultat, men tenkte det var kjekt å benytte anledningen til å teste ut noe nytt.
En gjærstarter er en måte å kickstarte gjæringsprosessen på, ved å blande lunken væske, tørrgjær og litt sukker. La blandingen stå en liten stund for å få fart på gjæringsprosessen, og ha den så sammen med resten av ingrediensene til deigen. Hevingen vil med andre kunne gå kjappere, men når det er sagt så må man også huske at lengre hevetid også er med på å utvikle smak i bakverket.
Gjærstarter eller ikke, så håper jeg du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på hjemmelaget loff når anledning byr seg.

Jeg har bakt loff og den hever fint. Stusser på at melk er oppgitt i vekt. Er det riktig?
Det er rett og slett fordi vekt er mer nøyaktig enn dl. Når det er sagt så er 100 gram melk lik 1 dl 🙂