Luftige rundstykker

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Enkel
Saftige rundstykker

For ikke så lenge siden laget jeg noen utrolig luftige og saftige rundstykker. De er ikke like grove som mange av de andre oppskriftene  på rundstykker her på bloggen, men er halvgrove ifølge grovhetsskalaen.

Rundstykkene er kjempefine til å fylle opp fryseren med, og passer fint både til frokost, lunsj, kveldsmat eller som tilbehør til supper eller gryter. Med andre ord svært allsidige rundstykker.

Rundstykkene tines enten i romtemperatur, eller på 175 grader varmluft i cirka 5 minutter.

Halvgrove rundstykker

Andre oppskrifter på rundstykker fra bloggen:

Håper disse rundstykkene (eller noen av de andre jeg tipset om) faller i smak. God baking!

Luftige rundstykker

4 fra 7 vurderinger
Type rett Frokost
Antall

20

stk
Tilberedning

2

timer 

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

2

timer 

30

minutter

Ingredienser

  • 700 gram siktet hvetemel

  • 200 gram fullkornshvetemel eller sammalt hvete (finmalt)

  • 100 gram lettkokte havregryn

  • 1 ts salt

  • 1/2 pakke tørrgjær

  • 1/2 ss honning

  • 6,5 dl melk

  • 1 stk egg

  • 100 gram romtemperert margarin

  • Egg til pensling

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha mel, havregryn, salt og tørrgjær i en bolle. Pass på at tørrgjæret ikke kommer i kontakt med saltet. Tilsett kald melk, honning og ett egg, og elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd (minst like lenge), men min erfaring er at deigen blir bedre om du har en kjøkkenmaskin. Elt i cirka 15 minutter. Ha så i terninger av margarin, og fortsett å elte deigen i ytterligere 5-10 minutter minutter. Du vil oppleve at deigen løser seg mye mer opp etter at du har i smøret, og blir en lett klissete og smidig deig. Deigen er ferdig eltet når den består glutentesten, dvs du kan dra «et øre»/flik av deigen, og det danner seg en tynn hinne.
  • Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la deigen heve i cirka 1-1,5 time. Deigen bør heve til den har doblet i størrelsen.
  • Ha deigen over på et melet underlagt. Del deigen i to, og rull hver del utover til avlange pølser. Del hver pølse opp i cirka 10 like store deler, som hver trilles til runde boller. Sett rundstykkene på et bakepapirkledd stekebrett. La rundstykkene etterheve under et fuktig klede, plast eller lokk i cirka 45 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 210 grader, vanlig over og undervarme. Pensle rundstykkene med sammenvispede egg og strø over sesamfrø. Stek rundstykkene neste nederst i ovnen i cirka 15-17 minutter.
  • Avkjøl rundstykkene på rist, og nyt de gjerne med pålegg eller til suppe eller gryte mens de enda er lunkne. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*