Lun tomat- og mozzarellasalat

Tomat og mozzarellasalat

Denne lune tomat- og mozzarellasalaten er enkel å imponere med, enten det er forrett eller som tilbehør til hovedretten. Ved å ovnsbake tomatene i ovnen med en god olivenolje får de en fantastisk deilig sødme og smak som harmonerer med resten.

Et godt tips på veien er å bestandig bruke en god olivenolje. Den koster kanskje litt mer, men kan ikke sammenlignes med de billigste variantene på butikken.

Lun tomat- og mozzarellasalat
Lun tomat- og mozzarellasalat

Håper lun tomat- og mozzarellasalat faller i smak!

Tomat- og mozzarellasalat

Tomat og mozzarellasalat

Ingredienser

  • 16 cherrytomater
  • 100 gram mozzarella
  • 30-40 blader basilikum
  • 3 vårløk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Skyll cherrytomatene og legg de i en smurt ildfastform. Risle litt olivenolje over tomatene og strø over noen klyper med flaksalt. Bak tomatene midt i ovnen i cirka 10 minutter, til du ser at skallet på noen av de begynner å sprekke.
Steg 3
Del opp mozzarellaen i biter, slik at de er litt mindre enn tomatene. Knip blader av en basilikumplante og skjær vårløken i tynne skiver.
Steg 4
Rist gjerne pinjekjernene 20-30 sekunder i en varm og tørr stekepanne, slik at du får frem mer av den gode smaken.
Steg 5
Fordel de bakte tomatene utover passende fat, sammen med mozzarella, basilikum, vårløk og pinjekjerner.
Steg 6
Kvern over litt salt og pepper og risle avslutningsvis noen dråper olivenolje over det hele.