Lun tomat- og mozzarellasalat

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Tomat og mozzarellasalat

Denne lune tomat- og mozzarellasalaten er enkel å imponere med, enten det er forrett eller som tilbehør til hovedretten. Ved å ovnsbake tomatene i ovnen med en god olivenolje får de en fantastisk deilig sødme og smak som harmonerer med resten.

Et godt tips på veien er å bestandig bruke en god olivenolje. Den koster kanskje litt mer, men kan ikke sammenlignes med de billigste variantene på butikken.

Håper lun tomat- og mozzarellasalat faller i smak!

Lun tomat- og mozzarellasalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: ForrettKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Ovnsbaking

10

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 16 stk cherrytomater

  • 100 gram mozzarella

  • 40 blader basilikum

  • 3 stk vårløk

  • Olivenolje

  • Salt og pepper

  • 1 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skyll cherrytomatene og legg de i en smurt ildfastform. Risle litt olivenolje over tomatene og strø over noen klyper med flaksalt. Bak tomatene midt i ovnen i cirka 10 minutter, til du ser at skallet på noen av de begynner å sprekke.
  • Del opp mozzarellaen i biter, slik at de er litt mindre enn tomatene. Knip blader av en basilikumplante og skjær vårløken i tynne skiver.
  • Rist gjerne pinjekjernene 20-30 sekunder i en varm og tørr stekepanne, slik at du får frem mer av den gode smaken.
  • Fordel de bakte tomatene utover passende fat, sammen med mozzarella, basilikum, vårløk og pinjekjerner.
  • Kvern over litt salt og pepper og risle avslutningsvis noen dråper olivenolje over det hele.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*