Luftige eplepannekaker

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Luftige eplepannekaker med blåbær

Har du forsøkte å lage pannekaker med eple? De blir skikkelig saftige og gode, og får noe litt eplekakeaktig over seg. Rett og slett nydelig lunsj, eller kanskje helgefrokost når man vil skjemme seg litt ekstra bort. Pannekakene ble laget halvgrove ved å tilsette havregryn i tillegg til vanlig siktet hvetemel. Om du vil ha helt fine pannekaker så kan havregryn erstattes med vanlig siktet hvetemel.

Server pannekakene med fersk frukt og bær, vaniljekesam eller kanskje litt honning, og få en super start på dagen.

Frokostpannekaker med epler

Andre pannekakeoppskrifter på bloggen som passer til frokost eller lunsj:

Banner - Mat du blir glad av

Pannekaker med eple

3 fra 3 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

pannekaker
Tilberedning + svelling

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Eplepannekaker
  • 2 stk 2 epler

  • 3 stk 3 egg

  • 2 ss 2 sukker

  • 1 dl 1 havregryn

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 kanel (valgfritt)

  • 1-1,5 dl melk

  • 1 dl 1 hvetemel

  • Forslag til topping
  • Vaniljekesam

  • Bær (blåbær, bringebær, jordbær)

  • Honning

Fremgangsmåte

  • Fjern kjernehusene fra eplene, og skjær de i middels store biter.
  • Ha alle ingrediensene med unntak av hvetemel i en blender (eller bruk en stavmikser), og kjør sammen til alt er en tynn røre. Hold gjerne litt igjen av melken igjen, slik at du kan regulere med dette til slutt.
  • Tilsett hvetemel og kjør blenderen på lav hastighet til du har en klumpefri røre. Røren bør være litt tykk, ellers kan det bli vanskelig å få pannekakene til å henge sammen. Spe med resterende melk ved behov.
  • La røren stå og svelle i 20-30 minutter før du går i gang med stekingen.
  • Stek pannekakene i litt smør i en varm stekepanne.
  • Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*