Lutige eplepannekaker

Frokostpannekaker med epler

Har du forsøkte å lage pannekaker med eple? De blir skikkelig saftige og gode, og får noe litt eplekakeaktig over seg. Rett og slett nydelig lunsj, eller kanskje helgefrokost når man vil skjemme seg litt ekstra bort. Pannekakene ble laget halvgrove ved å tilsette havregryn i tillegg til vanlig siktet hvetemel. Om du vil ha helt fine pannekaker så kan havregryn erstattes med vanlig siktet hvetemel.

Server pannekakene med fersk frukt og bær, vaniljekesam eller kanskje litt honning, og få en super start på dagen.

Luftige eplepannekaker med blåbær

Andre pannekakeoppskrifter på bloggen som passer til frokost eller lunsj:

Pannekaker med eple

Luftige eplepannekaker

Ingredienser

  • Eplepannekaker
  • 2 epler
  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel (valgfritt)
  • 1-1,5 dl melk
  • 1 dl hvetemel
  • Forslag til topping
  • Vaniljekesam
  • Bær (blåbær, bringebær, jordbær)
  • Honning

Fremgangsmåte

Steg 1
Fjern kjernehusene fra eplene, og skjær de i middels store biter.
Steg 2
Ha alle ingrediensene med unntak av hvetemel i en blender (eller bruk en stavmikser), og kjør sammen til alt er en tynn røre. Hold gjerne litt igjen av melken igjen, slik at du kan regulere med dette til slutt.
Steg 3
Tilsett hvetemel og kjør blenderen på lav hastighet til du har en klumpefri røre. Røren bør være litt tykk, ellers kan det bli vanskelig å få pannekakene til å henge sammen. Spe med resterende melk ved behov.
Steg 4
La røren stå og svelle i 20-30 minutter før du går i gang med stekingen.
Steg 5
Stek pannekakene i litt smør i en varm stekepanne.
Steg 6
Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.