Lynkjapp betasuppe

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Hjemmelaget betasuppe

At man velger å kjøpe en pose med betasuppe er for meg et mysterium. Man lager jo en lynkjapp hjemmelaget variant på kun 10-15 minutter, som både smaker bedre og er mer næringsrik.

Man kan så klart ta seg bryet med å skrelle og kutte opp grønnsaker, men i denne enkle varianten har jeg rett og slett brukt frossen lapskausblanding. Jeg har dog tatt meg bryet med å kjøpe noen ekstra smakfulle og kjøttfulle pølser, det løfter suppen og smaker bedre enn de tradisjonelle middagspølsene.

Ikke bare er denne betasuppen kjapp å lage, men ofte er frosne grønnsaker faktisk mer næringsrike enn ferske, særlig på vinteren. Har du noen halvslappe grønnsaker liggende nederst i grønnsaksskuffen så synes jeg absolutt at du skal bruke de i suppen. Sverger du du de ferske grønnsakene så har jeg allerede en oppskrift på grønnsakssuppe med pølser, som du kan la deg inspirere av.

Enkel betasuppe

Jeg har tidligere også brukt ferdig lapskausblanding her på bloggen, se oppskrift på ekstra enkel lapskaus.

Håper du ble inspirert av denne enkle oppskriften!

Betasuppe

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • 400 gram pølser

  • 750 gram frossen lapskausblanding

  • 1 liter utblandet buljong

  • Ferske urter

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljongen. Bruk kraft eller buljong/fond utblandet med vann. Bruk enten grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong. Ha i den frosne lapskausblandingen.
  • Skjær opp pølsene i skiver og tilsett i suppen. Kokes i cirka 10 minutter.
  • Smak suppen til med salt og pepper. Strø over litt ferske urter (om du har) rett før du setter betasuppen på bordet.
  • Serveres med grovt brød eller flatbrød med smør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*