• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
30. mars 2020

Lynkjapp betasuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget betasuppe

At man velger å kjøpe en pose med betasuppe er for meg et mysterium. Man lager jo en lynkjapp hjemmelaget variant på kun 10-15 minutter, som både smaker bedre og er mer næringsrik.

Man kan så klart ta seg bryet med å skrelle og kutte opp grønnsaker, men i denne enkle varianten har jeg rett og slett brukt frossen lapskausblanding. Jeg har dog tatt meg bryet med å kjøpe noen ekstra smakfulle og kjøttfulle pølser, det løfter suppen og smaker bedre enn de tradisjonelle middagspølsene.

Ikke bare er denne betasuppen kjapp å lage, men ofte er frosne grønnsaker faktisk mer næringsrike enn ferske, særlig på vinteren. Har du noen halvslappe grønnsaker liggende nederst i grønnsaksskuffen så synes jeg absolutt at du skal bruke de i suppen. Sverger du du de ferske grønnsakene så har jeg allerede en oppskrift på grønnsakssuppe med pølser, som du kan la deg inspirere av.

Enkel betasuppe

Jeg har tidligere også brukt ferdig lapskausblanding her på bloggen, se oppskrift på ekstra enkel lapskaus.

Håper du ble inspirert av denne enkle oppskriften!

Betasuppe

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 30. mars 2020
  • 4 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Betasuppe
Ingredienser
  • 400 gram pølser
  • 750 gram frossen lapskausblanding
  • 1 liter utblandet buljong
  • Ferske urter
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Kok opp buljongen. Bruk kraft eller buljong/fond utblandet med vann. Bruk enten grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong. Ha i den frosne lapskausblandingen.
Steg 2
Skjær opp pølsene i skiver og tilsett i suppen. Kokes i cirka 10 minutter.
Steg 3
Smak suppen til med salt og pepper. Strø over litt ferske urter (om du har) rett før du setter betasuppen på bordet.
Steg 4
Serveres med grovt brød eller flatbrød med smør. Håper det smaker!

Stikkord

  • betasuppe
  • grønnsakssuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Daimiskake
Vinn Weber Connect

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales