Enkel og litt magrere tikka masala

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Magrere tikka masala

Kylling tikka masala er en indisk klassiker  som er svært populær blant mange nordmenn. I denne oppskriften har jeg laget en magrere variant som kan nytes med god samvittighet selv i ukedagene. Dersom du ønsker en mer autentisk utgave anbefaler jeg å sjekke denne oppskriften på tikka masala.

Tips! Dersom du skal bruke yoghurt, kesam eller lettrømme i mat som skal kokes, så er det lurt å bland 1 ss hvetemel per 3 dl syrnede melkeprodukt for å unngå at den korner seg.

Håper denne magrere varianten av tikka masala faller i smak!

Magrere tikka masala

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Marinering

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Marinade
  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • 2 ss 2 garam masala

  • 1 ss 1 paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • 1 ss 1 rapsolje

  • Saus
  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chilipepper

  • 2 ss 2 revet ingefær

  • 1 ss 1 garam masala

  • 1/2 ts 1/2 gurkemeie

  • 1 boks 1 (400 gram) hermetiske tomater

  • Salt

  • 1 dl 1 yoghurt naturell

  • 2 ts 2 hvetemel

  • 1 dl 1 matfløte

Fremgangsmåte

  • Start med å lage marinade til kyllingen. Kutt hver kyllingfilet i 6-8 biter. Ha kyllingen i en pose sammen garam masala, paprikakrydder, sitronsaft, olje og salt, og la den marineres minst én time.
  • Når kyllingen har marinert ferdig steker den i en varm og legger den til side på et fat.
  • Fjern frøene fra chilien og skallet fra ingefæren, og kutt dette i smått sammen med hvitløk.
  • Fres halvringer av rødløk i litt olje i en gryte, og tilsett chili, ingefær og hvitløk. La dette surre ytterligere ett minutt før du tilsetter garam masala og gurkemeie.
  • Ha i en boks hakkede tomater og la det hele koke 10 minutter. Smak til med salt.
  • Bland hvetemelet ut i yoghurten, spe deretter i matfløten. Ha kylling og yoghurtblandingen i gryten, og la det hele koke i ca 5 minutter
  • Server tikka masalaen med en enkel salat og eventuelt hjemmelagede roti.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*