Enkel og litt magrere tikka masala

Magrere tikka masala

Kylling tikka masala er en indisk klassiker  som er svært populær blant mange nordmenn. I denne oppskriften har jeg laget en magrere variant som kan nytes med god samvittighet selv i ukedagene. Dersom du ønsker en mer autentisk utgave anbefaler jeg å sjekke denne oppskriften på tikka masala.

Tips! Dersom du skal bruke yoghurt, kesam eller lettrømme i mat som skal kokes, så er det lurt å bland 1 ss hvetemel per 3 dl syrnede melkeprodukt for å unngå at den korner seg.

Magrere kylling tikka masala

  • 8. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 1 hr 30 min
  • 255 Cals/Serving
  • Skriv ut
Magrere tikka masala med nanbrød

Ingredienser

  • Marinade
  • 600 gram kyllingfilet
  • 2 ss garam masala
  • 1 ss paprikakrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss rapsolje
  • Saus
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chilipepper
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 ss garam masala
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater
  • Salt
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl matfløte
  • 2 ts hvetemel

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage marinade til kyllingen. Kutt hver kyllingfilet i 6-8 biter. Ha kyllingen i en pose sammen garam masala, paprikakrydder, sitronsaft, olje og salt, og la den marineres minst én time.
Steg 2
Når kyllingen har marinert ferdig steker den i en varm og legger den til side på et fat.
Steg 3
Fjern frøene fra chilien og skallet fra ingefæren, og kutt dette i smått sammen med hvitløk.
Steg 4
Fres halvringer av rødløk i litt olje i en gryte, og tilsett chili, ingefær og hvitløk. La dette surre ytterligere ett minutt før du tilsetter garam masala og gurkemeie.
Steg 5
Ha i en boks hakkede tomater og la det hele koke 10 minutter. Smak til med salt.
Steg 6
Bland hvetemelet ut i yoghurten. Ha kylling og yoghurt i gryten, og la det hele koke i ca 5 minutter