Maissuppe

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Maissuppe

Har du smakt maissuppe? I dag deler jeg en oppskrift på en suppe av mais. Jeg smakte maissuppe for første gang da jeg var i Mexico i vinter, og hadde lyst til å lage min egen variant da jeg kom tilbake.

Denne suppen er utrolig enkel å lage, og kan lages på 15-20 minutter. Perfekt til lunsj eller dersom du ønsker en lettvint middag. For enkelthetens skyld brukte jeg mais på boks, men du må gjerne kjøpe kolber om du ønsker. Beregn da litt lengre koketid, i fall de ikke er kokte allerede.

Skal du servere denne suppen til middag kan jeg anbefale å tilsette litt stekt kylling, bacon eller sprøstekte kikerter, for at den skal få litt ekstra proteiner og mette litt ekstra. Til lunsj serverte jeg den bare med godt brød med smør ved siden av.

Glad i mais og meksikansk mat? Sjekk ut oppskriften på elote og esquites.

Håper du ble inspirert!

Maissuppe

4.5 fra 2 vurderinger
Type rett: ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 bokser (á 140 g drenert vekt) mais

  • 2 ss smør

  • 1 stk sjalottløk

  • 4 dl utblandet kylling- eller grønnsaksbuljong

  • 1 dl kremfløte

  • 1/2 ts chiliflak (valgfritt)

  • 1/4 ts malt spisskummen

  • 1/2 ss maisenna

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Brød med smør

  • Frisk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Hell vannet av maisen. Surr maiskornene i litt smør i en tykkbunnet gryte.
  • Skrell og finhakk sjalottløken mens maisen surrer. Ha den sammen med maisen og surr videre til løken er blank og myk. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
  • Hell i buljongen og kremfløten. Ha i chiliflakene og spisskummenen. La maissuppen koke i 10 minutter.
  • Ha suppen over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en helt jevn og fin suppe. Bland inn litt maisenna utblandet i en skvett kaldt vann.
  • Ha suppen tilbake i gryten og kok opp. Maisennaen vil gjøre at suppen blir litt tykkere. Skvis i limesaft og smak til med salt og pepper rett før servering.

Notater

  • Glutenfri dersom du serverer glutenfritt brød til suppen. Sjekk at buljongen ikke innehlder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Lise B.

    Nå er det over 20 år siden jeg sist smakte maissuppe. Jeg kan enda huske hvor herlig god jeg minnes den var, servert en kald vinterdag! Takk, denne skal testes.
    Blir det ca. 7 dl suppe ut av denne oppskriften?
    Og, hvor mye f.eks. av stekt kyllingbiter eller bacon ville du beregnet til denne mengden suppe?
    Gleder meg allerede!

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig å lese 🙂 Det stemmer, cirka 7 dl suppe. Om du skal servere den til middag for to ville jeg kanskje beregnet rundt 300 gram kylling.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*