Middager som trenger noen minutter i stekeovnen for å bli ferdige er noen av mine favoritter. I mellomtiden har jeg nemlig akkurat nok tid til å ta oppvasken og eventuelt rydde kjøkkenet allerede før vi setter oss til bords.
Makaronifom med karbonadedeig er en enkel middagsrett som minner meg litt om noen av middagene jeg fikk servert under oppveksten. Jeg kunne så klart spurt om oppskriften, men det er ingen hemmelighet at svært mange av middagene hjemme ble gjort uten noen nøyaktige mål og ingredienslisten baserte seg hva vi hadde tilgjengelig i boden eller kjøleskapet.
Har du sett noen av mine andre formretter/gratenger? Jeg har samlet alle sammen her.
Håper denne makaroniformen faller i smak!
Makaroniform med karbonadedeig
- 23. april 2016
- 6 porsjoner
- 40 min
- 341 kalorier/porsjon
- Skriv ut

Ingredienser
- 3,5 dl makaroni
- 600 gram karbonadedeig
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 rødløk
- 1 boks (400 gram) hakkede tomater
- 1 boks (400 gram) cherrytomater
- 2 ss tomatpurè
- Salt og pepper
- 1/2 ts kajennepepper
- 15-20 basilikumblader
- 1 brokkoli
- 1/2 pakke sukkererter
- 2 never revet hvitost
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å koke 3,5 dl makaroni etter anvisning på pakken, men kutt ned koketiden et par minutter.
- Steg 2
- Brun karbonadedeigen i en panne, gjerne i tom omganger. Kutt rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene) i smått og surr det sammen med karbonadedeigen når den begynner å bli ferdig brunet.
- Steg 3
- Ha alt i en gryte sammen med to bokser hermetiske tomater, tomatpuré og basilikum. Smak til med kajennepepper, salt og pepper. La det hele koke videre i ca 5 minutter mens du skjærer opp brokkoli og sukkererter.
- Steg 4
- Bland kjøttsaus, makaroni, brokkoli og sukkererter sammen, og ha det i en smurt ildfastform.
- Steg 5
- Strø over 2 store never ost, og stek midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter.
Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.
Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂