• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. april 2016

Makaroniform med karbonadedeig

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Makaroniform med karbonadedeig

Middager som trenger noen minutter i stekeovnen for å bli ferdige er noen av mine favoritter. I mellomtiden har jeg nemlig akkurat nok tid til å ta oppvasken og eventuelt rydde kjøkkenet allerede før vi setter oss til bords.

Makaronifom med karbonadedeig er en enkel middagsrett som minner meg litt om noen av middagene jeg fikk servert under oppveksten. Jeg kunne så klart spurt om oppskriften, men det er ingen hemmelighet at svært mange av middagene hjemme ble gjort uten noen nøyaktige mål og ingredienslisten baserte seg hva vi hadde tilgjengelig i boden eller kjøleskapet.

Har du sett noen av mine andre formretter/gratenger? Jeg har samlet alle sammen her.

Håper denne makaroniformen faller i smak!

Makaroniform med karbonadedeig

Denne gangen har jeg laget makaroniform med karbonadedeig, en enkel og smakfull ovnsrett som passer like godt til hverdags som til helg.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. april 2016
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • 341 kalorier/porsjon
  • Skriv ut
Makaroniform med karbonadedeig
Ingredienser
  • 3,5 dl makaroni
  • 600 gram karbonadedeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater
  • 1 boks (400 gram) cherrytomater
  • 2 ss tomatpurè
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 15-20 basilikumblader
  • 1 brokkoli
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 2 never revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke 3,5 dl makaroni etter anvisning på pakken, men kutt ned koketiden et par minutter.
Steg 2
Brun karbonadedeigen i en panne, gjerne i tom omganger. Kutt rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene) i smått og surr det sammen med karbonadedeigen når den begynner å bli ferdig brunet.
Steg 3
Ha alt i en gryte sammen med to bokser hermetiske tomater, tomatpuré og basilikum. Smak til med kajennepepper, salt og pepper. La det hele koke videre i ca 5 minutter mens du skjærer opp brokkoli og sukkererter.
Steg 4
Bland kjøttsaus, makaroni, brokkoli og sukkererter sammen, og ha det i en smurt ildfastform.
Steg 5
Strø over 2 store never ost, og stek midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter.

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂

Stikkord

  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grove scones med eple, nøtter og tranebær
Stekt tacolaks med potet- og blomkålmos

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
26delinger