Makaroniform med karbonadedeig

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Makaroniform med karbonadedeig

Middager som trenger noen minutter i stekeovnen for å bli ferdige er noen av mine favoritter. I mellomtiden har jeg nemlig akkurat nok tid til å ta oppvasken og eventuelt rydde kjøkkenet allerede før vi setter oss til bords.

Makaronifom med karbonadedeig er en enkel middagsrett som minner meg litt om noen av middagene jeg fikk servert under oppveksten. Jeg kunne så klart spurt om oppskriften, men det er ingen hemmelighet at svært mange av middagene hjemme ble gjort uten noen nøyaktige mål og ingredienslisten baserte seg hva vi hadde tilgjengelig i boden eller kjøleskapet.

Har du sett noen av mine andre formretter/gratenger? Jeg har samlet alle sammen her.

Håper denne makaroniformen faller i smak!

Makaroniform med karbonadedeig

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 3,5 dl makaroni

  • 600 gram karbonadedeig

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 stk rødløk

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 1 boks (400 gram) hermetiske cherrytomater

  • 2 ss tomatpurè

  • Salt og pepper

  • 1/2 ts kajennepepper

  • 1 håndfull basilikumblader

  • 1 stk brokkoli

  • 1/2 pakke sukkererter

  • 2 never revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Start med å koke 3,5 dl makaroni etter anvisning på pakken, men kutt ned koketiden et par minutter.
  • Brun karbonadedeigen i en panne, gjerne i tom omganger. Kutt rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene) i smått og surr det sammen med karbonadedeigen når den begynner å bli ferdig brunet.
  • Ha alt i en gryte sammen med to bokser hermetiske tomater, tomatpuré og basilikum. Smak til med kajennepepper, salt og pepper. La det hele koke videre i ca 5 minutter mens du skjærer opp brokkoli og sukkererter.
  • Bland kjøttsaus, makaroni, brokkoli og sukkererter sammen, og ha det i en smurt ildfastform.
  • Strø over 2 store never ost, og stek midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*