Makaronigrateng med kjøttsaus

Lages på: 45-60 minutter Nivå: Middels

Makaronigrateng med kjøttsaus

Makaronigrateng med kjøttsaus er herlig helgemat som ikke krever så alt for mye innsats, og som pleier å være populært hos både store og små. Lager du gratengen klar allerede kvelden i forveien, så kan du bare ta den direkte fra kjøleskapet til stekeovnen, og du har klar middag på ca 20 minutter. Den smaker minst like god, om ikke bedre!

Du kan enten lage makaronigratengen i én stor form, eller så kan du også servere den i porsjonsformer dersom du venter gjester.

Ta gjerne ta en titt på noen av de andre form-rettene som jeg tidligere har publisert. Her finner du alt fra en fantastisk god grønnsakslasagne, til hjemmelaget fiskegrateng, til favorittform med potetmos. Se hele listen her.

Håper det smaker!

Makaronigrateng med kjøttsaus

4.3 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Mengde

1

stor form
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk liten løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss olivenolje

  • 50 gram spekeskinke

  • 1 stk stor gulrot

  • 1 stk laurbærblad

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 dl kjøttkraft

  • 1 ts sukker

  • Salt og pepper

  • 15 stk basilikumblader

  • Makaronistuing
  • 150 gram fullkornsmakaroni

  • 2 ss smør

  • 3 ss hvetemel

  • 5 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts hvit pepper

  • 1/4 ts malt muskattnøtt

  • 150 gram revet mager hvitost

Fremgangsmåte

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken. Ha makaronien over i et dørslag når den er ferdig.
  • Stek karbonadedeigen kjapt i en varm stekepanne, og ha den over i en gryte når den er ferdigstekt.
  • Surr finhakket løk og hvitløk i en god olivenolje til den blir blank og myk, og ha også den over i gryten sammen med en gulrot oppskåret i små terninger og oppskåret spekeskinke.
  • Tilsett så én boks med hakkede tomater, laurbærblad, kjøttkraft (eks vann + en halv buljongterning) og sukker. La koke i ca 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper. Mot slutten av koketiden fjerner du laurbærbladet og strør over litt grovhakket fersk basilikum.
  • Lag en enkel hvitsaus. Smelt smør i en kasserolle og rør deretter inn hvetemel ved hjelp av en visp. Dra kasserollen av platen og visp inn ca 1/3 av melken til den er helt uten klumper. Tilsett resten av melken og kok opp. La koke i i ca 4-5 minutter og ha i halvparten av osten, salt, hvit pepper og malt muskatnøtt.
  • Bland den ferdigkokte hvitsausen med kokt makaroni.
  • Ha kjøttsausen i en ildfastform, følg så på med makaronistuing og topp med resten av osten.
  • Stek nederst i ovnen i ca 15-20 minutter ved 200 grader, til osten begynner å bli gyllen. Lag gjerne makaronigratengen avkjøle seg noen minutter før den server, med salat som tilbehør om du ønsker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*