• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. februar 2017

Mango- og eplesalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Mango- og eplesalat

I dag deler jeg et av favoritt-tilbehørene mine, nemlig mango- og eplesalat. Denne enkle salaten er rett og slett fantastisk god, enten det er til kjøtt eller fisk. Salaten er ganske lik den jeg serverte til den populære lakseburgeren og denne soyamarinerte kyllingen, og kan fint varieres ved å tilsette litt agurk, en avokado eller kanskje litt mynte. Salaten er også veldig saftig, og gjør at du slipper å tenke på å lage en saus i tillegg.

Mango og eplesalaten passer til det meste. Fjerner du vårløken kan du faktisk også servere den som en enkel dessert eller kanskje som et sunt, søtt og friskt mellommåltid. Selv serverte jeg denne gangen salaten til ovnsbakt laks med litt chili og soyasaus på toppen.

Laks med mango- og eplesalat

Håper mangosalaten faller i smak!

Mango- og eplesalat - Salaten som passer til alt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Mango- og eplesalat
Ingredienser
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 1 lime
  • 2 vårløk
  • 1/2 ss revet ingefær
  • Koriander (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Fjern steinen fra mangoen ved å skjære på langs på hver siden av steinen. Skjær mangoen i terninger (tips til hvordan du gjør dette finner du i denne videoen), og ha de over i en bolle.
Steg 2
Ta bort kjernehuset fra et eple, og skjær også det i terninger. Bland eplet sammen med mangoterningene og skvis over saften av 1 lime. Limesaften gjør at salaten blir litt friskere og motvirker også at eplebitene blir brune.
Steg 3
Bland inn vårløk skåret i skiver, finrevet ingefær og litt hakket koriander.

Stikkord

  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Oreo porsjonskake inspirert av Trine
Risotto med fersk sopp

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
2 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales