Mango- og eplesalat

Mango- og eplesalat

I dag deler jeg et av favoritt-tilbehørene mine, nemlig mango- og eplesalat. Denne enkle salaten er rett og slett fantastisk god, enten det er til kjøtt eller fisk. Salaten er ganske lik den jeg serverte til den populære lakseburgeren og denne soyamarinerte kyllingen, og kan fint varieres ved å tilsette litt agurk, en avokado eller kanskje litt mynte. Salaten er også veldig saftig, og gjør at du slipper å tenke på å lage en saus i tillegg.

Mango og eplesalaten passer til det meste. Fjerner du vårløken kan du faktisk også servere den som en enkel dessert eller kanskje som et sunt, søtt og friskt mellommåltid. Selv serverte jeg denne gangen salaten til ovnsbakt laks med litt chili og soyasaus på toppen.

Laks med mango- og eplesalat

Håper mangosalaten faller i smak!

Mango- og eplesalat - Salaten som passer til alt

  • 15. februar 2017
  • 4 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Mango- og eplesalat

Ingredienser

  • 1 mango
  • 1 eple
  • 1 lime
  • 2 vårløk
  • 1/2 ss revet ingefær
  • Koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Fjern steinen fra mangoen ved å skjære på langs på hver siden av steinen. Skjær mangoen i terninger (tips til hvordan du gjør dette finner du i denne videoen), og ha de over i en bolle.
Steg 2
Ta bort kjernehuset fra et eple, og skjær også det i terninger. Bland eplet sammen med mangoterningene og skvis over saften av 1 lime. Limesaften gjør at salaten blir litt friskere og motvirker også at eplebitene blir brune.
Steg 3
Bland inn vårløk skåret i skiver, finrevet ingefær og litt hakket koriander.