Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Kyllingfilet med mango- og eplesalat er en av hverdagsfavorittene mine. Middagsretten er enkel å lage, og mango- og eplesalaten er jo bare helt fantastisk god. Den er både søt og syrlig, og er så saftig at du ikke trenger å være bekymre deg for at jeg ikke har nevnt noen saus eller dressing i oppskriften.

Mango- og eplesalat passer også godt til fisk, og tidligere i år serverte jeg den som en del av denne populære lakseburgeren.

Håper denne enkle middagsretten også blir en av dine favoritter!

Kylling med mango- og eplesalat

Kyllingfilet med mango og eplesalat

Ingredienser

  • Soyamarinert kylling
  • 600 gram kylling
  • 1 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
  • 1 lime
  • 2 ss revet ingefær
  • Salt
  • Mango- og eplesalat
  • 1 eple
  • 1 mango
  • 1 lime
  • 3-4 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1/2 pakker sukkererter
  • 1/2 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med marinaden til kyllingen. Bland honning, soyasaus, østerssaus, revet ingefær og saften av én lime i en liten skål. Fordel marinaden utover kyllingfiletene, krydre lett med salt og stek filetene kjapt i en varm stekepanne, ca 3-4 minutter på hver side.
Steg 2
Legg kyllingfiletene i en ildfastform, og stek kyllingen videre i stekeovnen i ca 15 minutter på 170 grader. I mens har du akkurat passe tid til å gå i gang med mango- og eplesalaten.
Steg 3
Del og skjær små terninger av mangoen (uten skall). Hvis du er usikker på hvordan du skal skjære opp en mango, så har BAMA laget en video som illustrerer dette (se video).
Steg 4
Skjær også eplet i terninger og ha det sammen med mangoen i en liten skål. Skvis saften av en lime umiddelbart over bitene for å forhindre at eplet blir brunt.
Steg 5
Bland inn oppskårne biter av paprika, vårløk og sukkererter
Steg 6
Legg stekt kylling på en seng av mango- og eplesalat, og dryss gjerne over litt sesamfrø over salaten hvis du ønsker. Server gjerne byggris eller villris til denne kyllingretten, som er et sunnere alternativ til hvit ris.