• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. mars 2016

Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Kyllingfilet med mango- og eplesalat er en av hverdagsfavorittene mine. Middagsretten er enkel å lage, og mango- og eplesalaten er jo bare helt fantastisk god. Den er både søt og syrlig, og er så saftig at du ikke trenger å være bekymre deg for at jeg ikke har nevnt noen saus eller dressing i oppskriften.

Mango- og eplesalat passer også godt til fisk, og tidligere i år serverte jeg den som en del av denne populære lakseburgeren.

Håper denne enkle middagsretten også blir en av dine favoritter!

Kylling med mango- og eplesalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. mars 2016
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kyllingfilet med mango og eplesalat
Ingredienser
  • Soyamarinert kylling
  • 600 gram kylling
  • 1 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
  • 1 lime
  • 2 ss revet ingefær
  • Salt
  • Mango- og eplesalat
  • 1 eple
  • 1 mango
  • 1 lime
  • 3-4 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 1/2 pakker sukkererter
  • 1/2 ss sesamfrø
Slik gjør du det
Steg 1
Start med marinaden til kyllingen. Bland honning, soyasaus, østerssaus, revet ingefær og saften av én lime i en liten skål. Fordel marinaden utover kyllingfiletene, krydre lett med salt og stek filetene kjapt i en varm stekepanne, ca 3-4 minutter på hver side.
Steg 2
Legg kyllingfiletene i en ildfastform, og stek kyllingen videre i stekeovnen i ca 15 minutter på 170 grader. I mens har du akkurat passe tid til å gå i gang med mango- og eplesalaten.
Steg 3
Del og skjær små terninger av mangoen (uten skall). Hvis du er usikker på hvordan du skal skjære opp en mango, så har BAMA laget en video som illustrerer dette (se video).
Steg 4
Skjær også eplet i terninger og ha det sammen med mangoen i en liten skål. Skvis saften av en lime umiddelbart over bitene for å forhindre at eplet blir brunt.
Steg 5
Bland inn oppskårne biter av paprika, vårløk og sukkererter
Steg 6
Legg stekt kylling på en seng av mango- og eplesalat, og dryss gjerne over litt sesamfrø over salaten hvis du ønsker. Server gjerne byggris eller villris til denne kyllingretten, som er et sunnere alternativ til hvit ris.

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Chili con carne med storfekjøtt
Frittata med chorizo og spinat

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales