Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kyllingfilet med mango- og eplesalat

Kyllingfilet med mango- og eplesalat er en av hverdagsfavorittene mine. Middagsretten er enkel å lage, og mango- og eplesalaten er jo bare helt fantastisk god. Den er både søt og syrlig, og er så saftig at du ikke trenger å være bekymre deg for at jeg ikke har nevnt noen saus eller dressing i oppskriften.

Mango- og eplesalat passer også godt til fisk, og tidligere i år serverte jeg den som en del av denne populære lakseburgeren.

Håper denne enkle middagsretten også blir en av dine favoritter!

Soyamarinert kylling med mango- og eplesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Ovnssteking

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Soyamarinert kylling
  • 600 gram 600 kylling

  • 1 ss 1 honning

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1 ss 1 østerssaus

  • 1 stk 1 lime

  • 2 ss 2 revet ingefær

  • Salt

  • Mango- og eplesalat
  • 1 stk 1 eple

  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 lime

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1/2 pakke 1/2 sukkererter

  • 1/2 ss 1/2 sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Start med marinaden til kyllingen. Bland honning, soyasaus, østerssaus, revet ingefær og saften av én lime i en liten skål. Fordel marinaden utover kyllingfiletene, krydre lett med salt og stek filetene kjapt i en varm stekepanne, ca 3-4 minutter på hver side. Har du tiden, kan du gjerne la kyllingen få ligge 20-30 minutter i marinaden før du steker den.
  • Legg kyllingfiletene i en ildfastform. Hell over restene av marinaden og stek kyllingen videre i stekeovnen i ca 15 minutter på 170 grader. I mellomtiden har du tid til å gå i gang med mango- og eplesalaten.
  • Del og skjær små terninger av mangoen (uten skall). Hvis du er usikker på hvordan du skal skjære opp en mango, så har BAMA laget en video som illustrerer dette (se video).
  • Skjær også eplet i terninger og ha det sammen med mangoen i en liten skål. Skvis saften av en lime umiddelbart over bitene for å forhindre at eplet blir brunt.
  • Bland inn oppskårne biter av paprika, vårløk og sukkererter
  • Legg stekt kylling på en seng av mango- og eplesalat, og dryss gjerne over litt sesamfrø over salaten hvis du ønsker. Server gjerne byggris eller villris til denne kyllingretten, som er et sunnere alternativ til hvit ris.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*