Marinerte grillspyd med tzatziki

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Marinerte grillspyd med tzatziki

Vi har i Oslo vært svært bortkjemt med været de siste ukene, og da blir det naturlig nok en del grillmat til middag. Faktisk så har jeg bestemt meg for at denne sommeren skal jeg bli mye flinkere til å eksperimentere med grillen og vil derfor tagget alle oppskriftene som er aktuelle for grillen, slik at du lettere kan finne sommerlige grilloppskrifter på her på siden. Denne gangen deler jeg en oppskrift på marinerte grillspyd med tzatziki som tilbehør.

Se oppskrift på hjemmelaget tzatziki

Garam masala gir grillspydene et noe indisk preg over seg, og sammen med tzatziki blir dette en farlig god kombinasjon. Om du ikke bruker indrefilet av svin kan du gjerne bruke kylling eller annen type kjøtt om du foretrekker.

Grilltips! La grillpinnene ligge i en skål med vann i ca 30 minutter før du trer kyllingen på. Da slipper du at de tar fyr på grillen.

Håper grillspydene faller i smak!

Marinerte grillspyd med tzatziki

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

6

grillspyd
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Marinering

60

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Grillspyd
  • 600 gram 600 indrefilet av svin

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1 ss 1 garam masala

  • 2 ss 2 paprikakrydder

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 1 stk 1 lime

  • 6 stk 6 grillpinner

  • Tilbehør
  • 4 stk 4 tortillas

  • Tzatziki

  • Salat

  • 4 stk 4 reddiker

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

Fremgangsmåte

  • Lag marinade ved å blande salt, pepper, paprikakrydder, garam masala i en pose. Tilsett litt god olivenolje og lime.
  • Skjær kyllingen i passende store biter og la de ligge i marinaden i minst 1 time før du skal steke de. La de gjerne marinere over natten i kjøleskapet om du har mulighet.
  • Mens kjøttet ligger i marinaden passer det fint å gå i gang med å lage tzatziki og salat. Jeg synes tzatziki er ufattelig godt til grillmat (og egentlig mye annen mat). Se oppskrift på tzatziki. Salaten ble veldig enkel denne gangen, bestående av bladsalat og skiver av rødløk og reddik.
  • Tre det ferdigmarinerte kjøttet på 5-6 grillpinner og legg de på den varme grillen. Snu de etter 3-5 minutter, avhengig av hvor varm grillen er og hvor store du har skåret kjøttstykkene.
  • Kyllingspydene serveres i en oppvarmet fajita sammen med salat og noen skjeer tzatziki.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*