Marokkansk couscoussalat

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Marokkansk couscoussalat

På søndag langtidsstekte jeg kjelår med marokkanske smaker, og hva passet vel ikke bedre da enn å kjøre løpet helt ut, og servere en marokkansk couscous-salat som tilbehør. Dette ble virkelig fantastisk godt, og jeg håper du både tester ut couscous-salaten og det langtidsstekte kjelåret.

Det som setter et spesielt preg på denne couscoussalaten er både krydderne som er brukt, og kanskje spesielt bruken av både appelsin og aprikos/rosiner. Jeg synes det søte elementet smaker veldig godt i en salat som denne, men det er sikkert ikke alle som deler mitt syn der.

Er du ikke helt overbevist om at marokkansk couscoussalat er midt i blinken for deg, eller du ikke har helt klart hva du skal servere til den? Da kan jeg tipse om en tidligere oppskrift på kyllingsalat med couscous og feta.

Lykke til!

Marokkansk couscoussalat

4 fra 4 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: MarokkanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

14

minutter
Koketid

6

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 couscous

  • 250 gram 250 vann

  • 1 ts 1 salt

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 2 ts 2 spisskummen

  • 1 ts 1 malt ingefær

  • 1 ts 1 paprikakrydder

  • 1/2 stk 1/2 appelsin

  • 1 stk 1 grønn paprika

  • 50 gram 50 tørkede aprikos og/eller rosiner

  • 3 ss 3 frisk mynte

  • 3 ss 3 frisk persille

  • 1/2 stk 1/2 Granateple

Fremgangsmåte

  • Couscousen er kjapp å koke, så start gjerne med å gjøre klar alt det grønne. Skrell appelsinen og skjær den opp i båter. Skal du gjøre deg ekstra flid med salaten så skjærer du fileter av appelsinen, dvs skjærer båter uten at du får med skilleveggene (se video fra frukt.no). Skyll paprika, og del både paprika og aprikos opp i små terninger. Finhakk mynte og persille, ta ut kjernene fra et halvt granateple.
  • Kok opp lettsaltet vann og ha i couscousen. Rør om og slå ned varmen. Legg på et lokk og la den stå i cirka 6 minutter, til den er ferdig.
  • Rør couscousen luftig med en gaffel. Rør inn olivenolje, spisskummen, malt ingefær og paprikakrydder.
  • Vend inn appelsin, paprika, aprikos/rosiner, ferske urter og granateple. Server salaten slik du måtte ønske, enten det er til kjøtt, fisk eller et måltid i seg selv. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*