
Norsk lam, epler og rotgrønnsaker er for tiden i høysesong, og dette må så klart utnyttes. For snart to uker serverte jeg en deilig marokkansk lammegryte, og jeg greier rett og slett ikke å skryte nok av denne gryten. Med en rekke spennende krydder, rotgrønnsaker, eple, aprikos og kremfløte så blir dette en fantastisk smaksopplevelse.
Det tar litt tid å lage gryten, men jo lengre kjøttet får koke, jo mørere blir det. Lammegryten serveres med couscous eller ris ved siden av. Selv valgte jeg å servere den med noen enkle chapati.

Glad i lam? Sjekk gjerne også ut oppskriften på lam tikka masala og gyros av lammekjøtt.
Håper du ble inspirert til å teste denne marokkanske lammegryten!
Kan godt forstå at denne fort blir en favoritt. Lagde den i dag og tenkte det var lite kjøtt, men sausen er så god at med nok ris så er det mer enn nok. Pass på å ha med alle ingrediensene for de passer veldig bra sammen. Kok lenge så at kjøttet er mørt og at smakene setter seg. Prøv den du også
Tusen takk for fin tilbakemelding, Frank. Det gleder meg å høre at denne lammegryten også har falt i god smak hos andre.
Rolf-Anders
Hei
Oppskrift ser god ut. Stusser veldig over at Matprat og Trines matblogg skriver 1.5 til 2 t koketid på samme gryte og kjøtt mens du skriver 15 min ?? Det må jo koke og bli mørt…
Randi
Hei Randi,
Så hyggelig at du synes den ser god ut 🙂 Den totale koketiden på kjøttet blir nok lengre enn 15 minutter. Kjøttet går du i gang med å koke før du begynner å skrelle og dele opp grønnsakene, så de minuttene kommer i tillegg. Men koketiden vil variere ut i fra hvordan kjøttstykkene er, så her må man nesten prøve seg frem 🙂 Denne oppskriften er verken hentet fra Trines matblogg eller Matprat, så jeg vil tro at det kanskje er noen variasjoner her.
hei, jeg er i ferd med å lage denne retten til 12 personer i morgen og har startet med forberedelsene. Vi har lam i fryseren, tenkte bruke dette. Det er en stor lammestek, tror du det vil fungere?
Heisann,
Jeg tror det vil gå fint jeg, men kok gjerne kjøttet mørt (steg 1) lang tid i forveien. Irriterende om gjestene må vente på at kjøttet skal bli ferdig.
Husk at lammesteken muligens er med bein, mens oppskriften oppgir lammekjøtt uten ben. Husk at steken kommer til å bruke lang tid på å tine. 🙂
Denne ser nydelig ut! Vil gjerne prøve, men behøver et melkefritt alternativ. Synes ikke de melkefri erstatningene har god smak, hvordan tror du denne blir med kokosmelk istedenfor fløte?
Hei
Det tror jeg skal gå fint 🙂
Brukte lammelår. Kokte i sum ca 1t 20 min.
Godt!
Så hyggelig å lese, takk for tilbakemelding 🙂
Hei. Denne gryten laget jeg i dag, og dette må være den beste jeg noen gang har smakt. Fantastisk smak og deilige kombinasjoner av ingredienser. Garantert en gryte jeg skal servere både til helg og til fest. Tusen takk!
Hurra, så gøy å lese 😄 takk fir tilbakemelding 😊
Serverte Marokkansk lammegryte i går til en flokk kollegaer, og den ble særs godt mottatt! Hadde aldri laget den før og vi er nå flere som sammen med meg har funnet en ny favoritt. Hadde en liten dæsj chilisaus i for å sette enda en liten spiss på den, og det fungerte helt utmerket.
Så hyggelig at den falt i smak. Denne gryten er en favoritt hos oss, og det har nærmest blitt en tradisjon at jeg lager den om høsten 🙂
Hei
Kan det fungere å lage denne uten løk og hvitløk?
Har ikke testet det selv, men er jo mange ande grønnsaker her som tilfører god smak:) Du kan jo eventuelt bruke den grønne delen på vårløk, dersom du tåler den bedre ☺️
Dette var en kjempegod gryte.Vi brukte kje kjøtt og kokte den i slow cooker,fulgte oppskriften.Denne blir laget flere ganger.
Så bra 😊 Kan tenke meg det smakte godt med kje i denne oppskriften 😋
Denne er veldig god. Spesielt god med potetmos til. Nam!
Ser nydelig ut!
Kan man bruke kylling istede? Hvordan går man evt fram da?
Det går nok fint, men siden kyllingen har mye mindre smak så tror jeg det vil oppleves som en annen gryte. Jeg ville brunet kyllingen kjapt, og kuttet ned på koketiden.