
Norsk lam, epler og rotgrønnsaker er for tiden i høysesong, og dette må så klart utnyttes. For snart to uker serverte jeg en deilig marokkansk lammegryte, og jeg greier rett og slett ikke å skryte nok av denne gryten. Med en rekke spennende krydder, rotgrønnsaker, eple, aprikos og kremfløte så blir dette en fantastisk smaksopplevelse.
Det tar litt tid å lage gryten, men jo lengre kjøttet får koke, jo mørere blir det. Lammegryten serveres med couscous eller ris ved siden av. Selv valgte jeg å servere den med noen enkle chapati.
Glad i lam? Sjekk gjerne også ut oppskriften på lam tikka masala og gyros av lammekjøtt.
Håper du ble inspirert til å teste denne marokkanske lammegryten!
Kan godt forstå at denne fort blir en favoritt. Lagde den i dag og tenkte det var lite kjøtt, men sausen er så god at med nok ris så er det mer enn nok. Pass på å ha med alle ingrediensene for de passer veldig bra sammen. Kok lenge så at kjøttet er mørt og at smakene setter seg. Prøv den du også
Tusen takk for fin tilbakemelding, Frank. Det gleder meg å høre at denne lammegryten også har falt i god smak hos andre.
Rolf-Anders