Marokkansk lammegryte med rotgrønnsaker

Lages på: 50-60 minutter Nivå: Middels
Marokkansk lammegryte

Norsk lam, epler og rotgrønnsaker er for tiden i høysesong, og dette må så klart utnyttes. For snart to uker serverte jeg en deilig marokkansk lammegryte, og jeg greier rett og slett ikke å skryte nok av denne gryten. Med en rekke spennende krydder, rotgrønnsaker, eple, aprikos og kremfløte så blir dette en fantastisk smaksopplevelse.

Det tar litt tid å lage gryten, men jo lengre kjøttet får koke, jo mørere blir det. Lammegryten serveres med couscous eller ris ved siden av. Selv valgte jeg å servere den med noen enkle chapati.

Lammegryte

Glad i lam? Sjekk gjerne også ut oppskriften på lam tikka masala og gyros av lammekjøtt.

Håper du ble inspirert til å teste denne marokkanske lammegryten!

Marokkansk lammegryte

4 fra 19 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: MarokkanskNivå: Middels
Porsjoner

4

store porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 600 gram høyrygg eller grytekjøtt av lam

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk gulrøtter

  • 200 gram sellerirot

  • 3 fedd hvitløk

  • 4 ss olivenolje

  • 1 ts malt kanel

  • 1/2 ts malt kardemomme

  • 3 stk hele stjerneanis

  • 1/2 ss fersk ingefær

  • 2 ss tomatpuré

  • 4 dl utblandet buljong

  • 3 dl kremfløte

  • 3 stk syrlige epler (gjerne norske)

  • 8 t tørkede aprikos

  • 1 stk granateple

  • Persille

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Ris eller couscous

Fremgangsmåte

  • Del opp lammekjøttet i terninger på cirka 2 x 2 cm. Krydre lammekjøttet med salt og pepper, og stek det så kjapt i litt olje i en stekepanne til det får en fin stekeskorpe. Ha kjøttet over i en gryte, hell på buljong og la kjøttet småkoke mens du gjør klart resten.
  • Skrell og kutt opp grønnsakene. Løken skjæres i smått, gulrøtter og sellerirot i terninger og hvitløk finhakkes.
  • Surr oppkuttet løk, gulrot og sellerirot i en god klunk olivenolje i pannen, til løken begynner å bli blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten. Skrell og finrasp ingefæret, og mål opp krydrene. Ha dette sammen med grønnsakene i pannen, og surr videre et par minutter. Tilsett også tomatpuréen.
  • Ha grønnsakene over i gryten med kjøttet, når kjøttet begynner å bli mørt. Kjøttets koketid kan variere mye. La lammegryten koke videre i 15-20 minutter, til både kjøtt og grønnsaker er møre.
  • Skjær opp epler og aprikos i terninger. Rens også granateplet, slik at du sitter igjen med granateplekjerner .
  • Hell kremfløten i gryten og tilsett oppskårede epler og aprikos. La koke videre til gryten tykner, spe eventuelt på med en maizenajevning for en enda tykkere konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn finhakket persille og halvparten av granateplet.
  • Server marokkansk lammegryte med et dryss av granateple, finhakket persille, med ris eller couscous som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

4 Kommentarer

  1. Kan godt forstå at denne fort blir en favoritt. Lagde den i dag og tenkte det var lite kjøtt, men sausen er så god at med nok ris så er det mer enn nok. Pass på å ha med alle ingrediensene for de passer veldig bra sammen. Kok lenge så at kjøttet er mørt og at smakene setter seg. Prøv den du også

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for fin tilbakemelding, Frank. Det gleder meg å høre at denne lammegryten også har falt i god smak hos andre.
      Rolf-Anders

  2. Hei

    Oppskrift ser god ut. Stusser veldig over at Matprat og Trines matblogg skriver 1.5 til 2 t koketid på samme gryte og kjøtt mens du skriver 15 min ?? Det må jo koke og bli mørt…
    Randi

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Randi,
      Så hyggelig at du synes den ser god ut 🙂 Den totale koketiden på kjøttet blir nok lengre enn 15 minutter. Kjøttet går du i gang med å koke før du begynner å skrelle og dele opp grønnsakene, så de minuttene kommer i tillegg. Men koketiden vil variere ut i fra hvordan kjøttstykkene er, så her må man nesten prøve seg frem 🙂 Denne oppskriften er verken hentet fra Trines matblogg eller Matprat, så jeg vil tro at det kanskje er noen variasjoner her.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*