Marrokansk lammegryte

Marrokansk gryte

For en måned siden skrev jeg litt om hva ekspertene tror blir matrendene i 2018, og en av punktene på listen er mat fra Midtøsten. Da passer det ekstra godt å dele en spennende oppskriften på marrokansk lammegryte.

Les innlegget om mattrendene i 2018.

Man bruker gjerne litt uvante krydrer i marrokanske matretter, og gjerne krydder som setter en litt søtlig smak på retten som for eksempel kardemomme og kanel. I denne marrokanske lammegryten har jeg i tillegg også brukt koriander- og anisfrø, som gir et spennende smaksbilde. Alt i alt en veldig god og annerledes gryterett, som passer perfekt på litt kalde og mørke vinterdager.

Marrokansk lammegryte

Håper denne marrokanske middagsretten faller i smak!

Marrokansk lammegryte

  • 21. desember 2017
  • 4-6 porsjoner
  • 60 min
  • Skriv ut
Marrokansk gryte

Ingredienser

  • 1 ts anisfrø
  • 1/2 ts korianderfrø
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1 ts hel spisskummen
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1/4 ts gurkemeie
  • 500 gram lammekjøtt
  • 1 løk
  • 1 ss tomatpurè
  • 4 tørkede aprikos
  • 1/2 ss revet ingefær
  • 1 kanelstang
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1 boks kikerter
  • 1 sitron
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Ris eller couscous

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha anisfrø, korianderfrø, kajannepepper, hel spiskummen, kardemomme og gurkemeie i en morter og knus det godt sammen. Siden jeg ikke hadde en morter for hånden så knuste jeg krydrene med en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren), men her er det bare å bruke det man har.
Steg 2
Skjær kjøttet opp i terninger på ca 2×3 cm, og stek det kjapt i olje i en varm panne. Legg kjøttet til side og surr oppskåret løk i samme panne. Mot slutten av tiden lager du en liten grop i pannen som du har en god spiseskje med tomatpuré i. La tomatpuréen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpuré i en gryte sammen med kjøttet.
Steg 3
Ha krydderblandingen i gryten, sammen med hermetiske tomater, vann, buljongterning, fersk revet ingefær, kanelstang og tørket aprikos oppskåret i terninger.
Steg 4
La gryten koke i ca 30-40 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt. Dette er avhengig av type kjøtt.
Steg 5
Hell vannet av en boks kikerter og skyll de i et dørslag. Ha de i gryten og la de koke i ca 5 minutter sammen med resten. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og zest (det aller ytterste lager på sitronskallet).
Steg 6
Server marrokansk lammegryte sammen med coucous eller ris som tilbehør. Vel bekomme!