Marokkansk lammegryte

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Marrokansk gryte

For en måned siden skrev jeg litt om hva ekspertene tror blir matrendene i 2018, og en av punktene på listen er mat fra Midtøsten. Da passer det ekstra godt å dele en spennende oppskriften på marokkansk lammegryte.

Man bruker gjerne litt uvante krydrer i marokkanske matretter, og gjerne krydder som setter en litt søtlig smak på retten som for eksempel kardemomme og kanel. I denne lammegryten har jeg i tillegg også brukt koriander- og anisfrø, som gir et spennende smaksbilde. Alt i alt en veldig god og annerledes gryterett, som passer perfekt på litt kalde og mørke vinterdager.

Håper denne marokkanske middagsretten faller i smak!

Marokkansk lammegryte

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MarokkanskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 ts 1 anisfrø

  • 1/2 ts 1/2 korianderfrø

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper

  • 1 ts 1 hel spisskummen

  • 1/4 ts 1/4 kardemomme

  • 1/4 ts 1/4 gurkemeie

  • 500 gram 500 lammekjøtt

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 ss 1 tomatpurè

  • 4 stk 4 tørkede aprikos

  • 1/2 1/2 ss revet ingefær

  • 1 stk 1 kanelstang

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 dl 1 vann

  • 1 stk 1 buljongterning

  • 1 boks 1 kikerter

  • 1 stk 1 sitron

  • Olje til steking

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Ris eller couscous

Fremgangsmåte

  • Ha anisfrø, korianderfrø, kajannepepper, hel spiskummen, kardemomme og gurkemeie i en morter og knus det godt sammen. Siden jeg ikke hadde en morter for hånden så knuste jeg krydrene med en matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren), men her er det bare å bruke det man har.
  • Skjær kjøttet opp i terninger på ca 2×3 cm, og stek det kjapt i olje i en varm panne. Legg kjøttet til side og surr oppskåret løk i samme panne. Mot slutten av tiden lager du en liten grop i pannen som du har en god spiseskje med tomatpuré i. La tomatpuréen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpuré i en gryte sammen med kjøttet.
  • Ha krydderblandingen i gryten, sammen med hermetiske tomater, vann, buljongterning, fersk revet ingefær, kanelstang og tørket aprikos oppskåret i terninger.
  • La gryten koke i ca 30-40 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt. Dette er avhengig av type kjøtt.
  • Hell vannet av en boks kikerter og skyll de i et dørslag. Ha de i gryten og la de koke i ca 5 minutter sammen med resten. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og zest (det aller ytterste lager på sitronskallet).
  • Server marrokansk lammegryte sammen med coucous eller ris som tilbehør. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*