Meksikansk gryte – 2.0

Hjemmelaget meksikansk gryte - 2.0

Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne poseklassikeren noe av det beste jeg kunne få på en lørdag, servert sammen med en enkel kinakålsalat og hjemmebakt loff. Ikke akkurat så vanskelig å tilfredsstille som barn med andre ord. Jeg husker vi kjøpte inn frosne pølser med kjøttdeig, som aldri ble tint tilstrekkelig før vi gikk i gang med matlagingen. Noe som resulterte i mye intensiv hakking i grytene mens vi samtidig kjørte på med full varme under støpjernsgryten.

Jeg har nå laget en ny og forbedret variant av den forrige oppskriften min – dvs en slags meksikansk gryte 2.0. Jeg har gjort noen justeringer her og der, blant annet så har jeg erstattet litt av karbonadedeigen med chilibønner toppet det hele med litt revet hvitost. Jeg garanterer deg med andre ord en skikkelig fredagshit! Du kan også sjekke ut den “originale” oppskriften på meksikansk gryterett som jeg tidligere har lagt ut, eller ta en titt på noen av de andre gryterett-oppskriftene på denne siden.

Meksikansk gryte med gratinert ost

  • 23. november 2018
  • 6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget meksikansk gryte - 2.0 - fb

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1/2 boks mais
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • 1/2 lime
  • 1,5 dl basmatiris
  • 4 dl vann
  • Salt og pepper
  • 1 boks chilibønner
  • 1 boks sorte bønner
  • 3 vårløk
  • Revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å brune karbonadedeigen kjapt i en gryte.
Steg 2
Skjær løk, hvitløk og paprika i smått. Del chilien i to, fjern steinene og snitt den i smått. Has sammen med karbonadedeigen når den nærmer seg ferdigstekt. La surre i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank.
Steg 3
Tilsett en halv boks mais, litt tomatpuré, hermetiske tomater, vann, krydder (kajennepepper, spisskummen, chilipulver, oregano), sukker og saften av en halv lime. Kok opp.
Steg 4
Ha i basmatiris og la gryten småputre under lokk i cirka 25 minutter, eller til risen er ferdigkokt.
Steg 5
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme
Steg 6
Skyll de sorte bønnene i et dørslag og ha de i gryten sammen med en boks chilibønner. Smak til med salt og pepper
Steg 7
Strø over en neve med revet ost. Gratiner gryteretten i ovnen i cirka 12-15 minutter, til osten begynner å bli gylden.
Steg 8
Ha over vårløk oppskåret i skiver rett før servering