• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. november 2018

Meksikansk gryte – 2.0

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget meksikansk gryte - 2.0

Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne poseklassikeren noe av det beste jeg kunne få på en lørdag, servert sammen med en enkel kinakålsalat og hjemmebakt loff. Ikke akkurat så vanskelig å tilfredsstille som barn med andre ord. Jeg husker vi kjøpte inn frosne pølser med kjøttdeig, som aldri ble tint tilstrekkelig før vi gikk i gang med matlagingen. Noe som resulterte i mye intensiv hakking i grytene mens vi samtidig kjørte på med full varme under støpjernsgryten.

Jeg har nå laget en ny og forbedret variant av den forrige oppskriften min – dvs en slags meksikansk gryte 2.0. Jeg har gjort noen justeringer her og der, blant annet så har jeg erstattet litt av karbonadedeigen med chilibønner toppet det hele med litt revet hvitost. Jeg garanterer deg med andre ord en skikkelig fredagshit! Du kan også sjekke ut den «originale» oppskriften på meksikansk gryterett som jeg tidligere har lagt ut, eller ta en titt på noen av de andre gryterett-oppskriftene på denne siden.

Meksikansk gryte med gratinert ost

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. november 2018
  • 6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget meksikansk gryte - 2.0 - fb
Ingredienser
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 1/2 boks mais
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • 1/2 lime
  • 1,5 dl basmatiris
  • 4 dl vann
  • Salt og pepper
  • 1 boks chilibønner
  • 1 boks sorte bønner
  • 3 vårløk
  • Revet hvitost til gratinering
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å brune karbonadedeigen kjapt i en gryte.
Steg 2
Skjær løk, hvitløk og paprika i smått. Del chilien i to, fjern steinene og snitt den i smått. Has sammen med karbonadedeigen når den nærmer seg ferdigstekt. La surre i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank.
Steg 3
Tilsett en halv boks mais, litt tomatpuré, hermetiske tomater, vann, krydder (kajennepepper, spisskummen, chilipulver, oregano), sukker og saften av en halv lime. Kok opp.
Steg 4
Ha i basmatiris og la gryten småputre under lokk i cirka 25 minutter, eller til risen er ferdigkokt.
Steg 5
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme
Steg 6
Skyll de sorte bønnene i et dørslag og ha de i gryten sammen med en boks chilibønner. Smak til med salt og pepper
Steg 7
Strø over en neve med revet ost. Gratiner gryteretten i ovnen i cirka 12-15 minutter, til osten begynner å bli gylden.
Steg 8
Ha over vårløk oppskåret i skiver rett før servering

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød
Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
50delinger