Meksikansk gryte – 2.0

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Hjemmelaget meksikansk gryte - 2.0

Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne poseklassikeren noe av det beste jeg kunne få på en lørdag, servert sammen med en enkel kinakålsalat og hjemmebakt loff. Ikke akkurat så vanskelig å tilfredsstille som barn med andre ord. Jeg husker vi kjøpte inn frosne pølser med kjøttdeig, som aldri ble tint tilstrekkelig før vi gikk i gang med matlagingen. Noe som resulterte i mye intensiv hakking i grytene mens vi samtidig kjørte på med full varme under støpjernsgryten.

Jeg har nå laget en ny og forbedret variant av den forrige oppskriften min – dvs en slags meksikansk gryte 2.0. Jeg har gjort noen justeringer her og der, blant annet så har jeg erstattet litt av karbonadedeigen med chilibønner toppet det hele med litt revet hvitost. Jeg garanterer deg med andre ord en skikkelig fredagshit! Du kan også sjekke ut den “originale” oppskriften på meksikansk gryterett som jeg tidligere har lagt ut, eller ta en titt på noen av de andre gryterett-oppskriftene på denne siden.

Meksikansk gryte med gratinert ost

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 boks mais

  • 1 ss tomatpurè

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 1,5 ts spisskummen

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 ts tørket oregano

  • 1 ts sukker

  • 1/2 stk lime

  • 1,5 dl basmatiris

  • 4 dl vann

  • Salt og pepper

  • 1 boks chilibønner

  • 1 boks sorte bønner

  • 3 stk vårløk

  • Revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  • Start med å brune karbonadedeigen kjapt i en gryte.
  • Skjær løk, hvitløk og paprika i smått. Del chilien i to, fjern steinene og snitt den i smått. Has sammen med karbonadedeigen når den nærmer seg ferdigstekt. La surre i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank.
  • Tilsett en halv boks mais, litt tomatpuré, hermetiske tomater, vann, krydder (kajennepepper, spisskummen, chilipulver, oregano), sukker og saften av en halv lime. Kok opp.
  • Ha i basmatiris og la gryten småputre under lokk i cirka 25 minutter, eller til risen er ferdigkokt.
  • Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme
  • Skyll de sorte bønnene i et dørslag og ha de i gryten sammen med en boks chilibønner. Smak til med salt og pepper
  • Strø over en neve med revet ost. Gratiner gryteretten i ovnen i cirka 12-15 minutter, til osten begynner å bli gylden.
  • Ha over vårløk oppskåret i skiver rett før servering

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*