I dag deler jeg en skikkelig snadder-panne som er perfekt på fredager eller lørdager når man skal kose seg litt ekstra. Jeg har kalt denne retten for meksikansk panne, ikke fordi jeg tror at det er dette de serverer i Mexico, men fordi det føyer seg i rekken av tex-mex retter på bloggen.
Meksikansk panne er utrolig enkelt å lage og tar ikke noe lengre tid å lage enn du bruker på den tradisjonelle tacoen. I tillegg slipper du å vaske de utallige bollene du gjerne får når du har disket opp til tacokveld hjemme.
Håper meksikansk panne blir en like stor suksess hos deg som det ble her hjemme.
Meksikansk panne
- 2. desember 2017
- 4 porsjoner
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 400 gram karbonadedeig
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 ts oregano
- 1 ts spisskummen
- 1/4 ts kajennepepper
- 1/2 ts chilipepper
- 1/2 ts salt
- 1 boks hermetiske cherrytomater
- 1 dl kyllingbuljong
- 1 boks sorte linser
- 3 vårløk
- 1 avokado
- 1 neve revet hvitost
- 1 neve nachos
Slik gjør du det
- Steg 1
- Brun karbonadedeigen kjapt i en panne.
- Steg 2
- Mens karbonadedeigen stekes gjør du klar grønnsakene. Løk og paprika vaskes/renses og deles opp i strimler og hvitløk finhakkes. Ha grønnsakene sammen med karbonadedeigen idet den begynner å nærme seg ferdigstekt.
- Steg 3
- Surr videre noen minutter til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett krydderet (oregano, spisskukken, kajennepepper, chilipulver og salt) og bland godt.
- Steg 4
- Ha i hermetiske tomater, kyllingbuljong og sorte linser. Kyllingbuljongen kan du lage ved å røre ut en halv buljongterning med 1 dl vann. La den meksikanske pannen stå å putre i 5-10 minutter. I mellomtiden kan du dele opp vårløk og avokado i skiver, slik at du har det klart til etterpå. Tips til hvordan du deler avokado i skiver kan du finne i denne videoen.
- Steg 5
- Strø over en neve ost over pannen, følg så på med oppskåret avokado og vårløk. Sett på lokk og vent et par minutter til osten har smelter.
- Steg 6
- Fordel nachos utover pannen og server umiddelbart.
Vel bekomme!
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.