• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. desember 2017

Meksikansk panne

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Meksikansk panne

I dag deler jeg en skikkelig snadder-panne som er perfekt på fredager eller lørdager når man skal kose seg litt ekstra. Jeg har kalt denne retten for meksikansk panne, ikke fordi jeg tror at det er dette de serverer i Mexico, men fordi det føyer seg i rekken av tex-mex retter på bloggen.

Meksikansk panne er utrolig enkelt å lage og tar ikke noe lengre tid å lage enn du bruker på den tradisjonelle tacoen. I tillegg slipper du å vaske de utallige bollene du gjerne får når du har disket opp til tacokveld hjemme.

Håper meksikansk panne blir en like stor suksess hos deg som det ble her hjemme.

Meksikansk panne

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. desember 2017
  • 4 porsjoner
  • 35 min
  • Skriv ut
Meksikansk panne
Ingredienser
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/2 ts chilipepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 dl kyllingbuljong
  • 1 boks sorte linser
  • 3 vårløk
  • 1 avokado
  • 1 neve revet hvitost
  • 1 neve nachos
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen kjapt i en panne.
Steg 2
Mens karbonadedeigen stekes gjør du klar grønnsakene. Løk og paprika vaskes/renses og deles opp i strimler og hvitløk finhakkes. Ha grønnsakene sammen med karbonadedeigen idet den begynner å nærme seg ferdigstekt.
Steg 3
Surr videre noen minutter til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett krydderet (oregano, spisskukken, kajennepepper, chilipulver og salt) og bland godt.
Steg 4
Ha i hermetiske tomater, kyllingbuljong og sorte linser. Kyllingbuljongen kan du lage ved å røre ut en halv buljongterning med 1 dl vann. La den meksikanske pannen stå å putre i 5-10 minutter. I mellomtiden kan du dele opp vårløk og avokado i skiver, slik at du har det klart til etterpå. Tips til hvordan du deler avokado i skiver kan du finne i denne videoen.
Steg 5
Strø over en neve ost over pannen, følg så på med oppskåret avokado og vårløk. Sett på lokk og vent et par minutter til osten har smelter.
Steg 6
Fordel nachos utover pannen og server umiddelbart.

Vel bekomme!

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon
Månedens oppsummering – november 2017

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
132delinger